Deze cursus is verlopen

Depressie en alles over antidepressiva

depressieantidepressivadepressiefdepressiviteit

We zijn zeer verheugd je vanaf januari 2022 weer op locatie te mogen ontvangen voor onze nieuwe cursus ‘Depressie en alles over antidepressiva’. Mocht je tóch nog de voorkeur geven aan online deelname, dan kan dat ook!

211.75
In aanvraag
Webinar
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 211.75
Inclusief : BTW

Beroepen

Apotheker
01 Jan 2022
31 Dec 2022
3 Punten
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
01 Jan 2022
31 Dec 2022
3 Punten
OA
Apothekersassistent
Accreditation in aanvraag
3 Punten
KABIZ
Contactlens specialist
Accreditation in aanvraag
3 Punten
KABIZ
Doktersassistent
Accreditation in aanvraag
3 Punten
KABIZ
Omschrijving

Een depressieve stoornis is een stemmingsstoornis met verschillende verschijningsvormen.

De diagnostiek bij het vermoeden van een depressieve stoornis vraagt een brede klachtexploratie. Bij het starten met antidepressiva staat centraal of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Bij de geneesmiddelkeuze spelen verschillende factoren een rol, zoals comorbiditeit, ervaren en geanticipeerde bijwerkingen, mogelijke interacties met andere geneesmiddelen, enzovoort.

Het is van belang om bij langdurig gebruik van een antidepressivum periodiek te evalueren en daarbij te kijken of er mogelijkheden zijn om af te bouwen en eventueel te stoppen met de medicatie.


UITVOER

De cursus is samengesteld door ondergetekende, Serdar Araz, openbaar apotheker. Gert van Lieshout, arts en oud–huisarts, heeft de gewenste medische en huisartsgeneeskundige aanvullingen gedaan. Ik geef de cursussen op locatie én online, beide voor 3 accreditatiepunten.


OPZET

Door de blijvende nauwe samenwerking met Gert van Lieshout verandert er niets in de opzet en uitwerking van de casuïstiek en de diapresentatie. Het vertrouwde patroon blijft onveranderd: praktijkgericht, interactieve casuïstiek met de bekende vele medische en huisartsgeneeskundige aspecten, gevolgd door de interactieve plenaire bespreking van de casuïstiek. Zoals altijd afgesloten met de samenvattende diapresentatie, waar je een papieren kopie van kunt krijgen bij de bespreking. Velen hebben immers de presentatie al gedownload.


Medifarm BV

Medifarm B.V. is een medisch en farmaceutisch organisatie- en adviesbureau dat zich al bijna 30 jaar toelegt op de ontwikkeling en uitvoer van geaccrediteerde medisch inhoudelijke nascholingen en activiteiten. Met name apothekers volgen Medifarmcursussen waarin ze nageschoold worden over alle veel voorkomende ziektebeelden in de huisartsenpraktijk. Daarnaast komen ook ziektebeelden aan de orde die de specialist behandelt en waarvan apothekers regelmatig recepten krijgen voor te leveren geneesmiddelen of medische hulpmiddelen.
info@medifarm.nl
0161437337
10, Klaverveld, Bavel, 4854KW