Deze cursus is verlopen

Kosteneffectiviteitsanalyse (module 1)

kosteneffectiviteitkosteneffectiviteitsanalysekosteneffectieffinanciënZiekenhuisapothekers

De nascholing Kosteneffectiviteitsanalyse bieden wij aan in samenwerking met Pharmefficient en geeft ziekenhuisapothekers inzicht in de systematiek om tot een kosteneffectieve behandeling te komen. U leert wat de incrementele kosten en incrementele kwaliteit inhouden, die leidend zijn bij een kosteneffectiviteitsanalyse. Na het volgen van de nascholing kunt u een farmaco-economisch model uitvoeren en toepassen in de praktijk.

269
3 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 269

Beroepen

Apotheker
3 Punten
ZA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
3 Punten
ZA

Doelen

U kunt de uitkomsten van kosteneffectiviteitsanalyses uitgedrukt in incrementele kosteneffectiviteitsratio interpreteren
U kunt farmaco-economische modellen in de basis uitvoeren.
U kunt sensitiviteitsanalyses interpreteren, waarbij onzekerheden binnen een kosteneffectiviteitsonderzoek worden bepaald.
U kunt onderscheid maken tussen cost-effectiveness plane en cost-effectiveness acceptability curves.

Programma

Omschrijving

De bekostiging van geneesmiddelen vraagt steeds meer tijd en ervaring van ziekenhuisapotheker. De toenemende zorgkosten en de komst van innovatieve, dure geneesmiddelen vraagt specifieke kennis van ziekenhuisapothekers om de zorg efficiënt en doelmatig te houden. Ziekenhuisapothekers kunnen een cruciale rol gaan spelen bij het ontwikkelen van uitkomstgerichte bekostiging. De onderliggende systematiek om tot een kosteneffectieve behandeling te komen die ook daadwerkelijk toetreedt tot de markt, maakt gebruik van kosteneffectiviteitsanalyses. 


Door het volgen van deze cursus krijgt u inzicht in de bekostiging en prijsbepaling van geneesmiddelen en in het uitvoeren van kosteneffectiviteitsanalyses. De incrementele kosten en incrementele kwaliteit van leven zijn leidend in een kosteneffectiviteitsanalyse. Uiteindelijk kan op basis van de incrementele kosten-effectiviteitsratio een uitspraak worden gedaan of een product kosteneffectief is.


In deze cursus wordt o.a. besproken:                                                    

  • Welke parameters worden meegenomen in een kosteneffectiviteitsanalyse.
  • Wat is de toepasbaarheid in de praktijk.
  • Wat zijn incrementele kosten.
  • Hoe implementeer je de kwaliteit van leven in een kosteneffectiviteitsanalyse.
  • Wanneer is een behandeling kosteneffectief.


Deze drie uur durende module Kosteneffectiviteitsanalyse besteedt aandacht aan de theorie, de toepassingen in de praktijk en casuïstiek. U kunt vooraf uw specifieke casus of vraag inbrengen. 

 

Na afloop van de nascholing kunt u het geleerde meteen toepassen in uw eigen praktijk.


Wij bieden u in samenwerking met Pharmefficient drie op maat gesneden cursussen aan gericht op doelmatige inzet van geneesmiddelen in de ziekenhuiszorg, de kwaliteit van zorg en uitkomstgerichte zorg. Hieronder bij 'gerelateerde cursussen' ziet u de ander twee modules staan.

PAOFarmacie

info@paofarmacie.nl
0303040100
31, Rembrandtlaan, Bilthoven, 3723BG