Deze cursus is verlopen

Deviation management en CAPA’s; van blok aan het been naar verbeterinstrument

CAPACAPA'sdeviation managementkwaliteitsmanagementsysteemkwaliteitsmanagementkwaliteitsmanagementsystemen

De nascholing Deviation management, van PAOFarmacie en PharmSupport, gaat in op de relevante regelgeving. U leert wanneer en hoe u een deviation record moet aanmaken. De cursus gaat ook in op het duidelijk formuleren van afwijkingen, het uitvoeren van route cause analysis (RCA) en het opstellen van correctieve actions en preventieve actions (CAPA's). Tijdens de nascholing is er ruimschoots aandacht voor het oefenen met de verschillende onderdelen deviation management.

540
6 Punten
E-learning
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 540
Opmerking :Dit is de prijs voor de blended nascholing. De fysieke bijeenkomst en de E-module zijn ook apart te volgen. De fysieke bijeenkomst kost dan 395 euro (6 punten) en de E-module 145 euro (4 punten).
Kortingen
€ 25
01 Dec 2021
31 Dec 2021
Wilt u zeker zijn van een cursusplaats? Boek dan tijdig. Wanneer u zich in de maand december inschrijft voor een cursus in 2022 ontvangt u € 25 korting per cursus (e-modules uitgezonderd).

Beroepen

Apotheker
6 Punten
ZA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
6 Punten
ZA

Doelen

U bent op de hoogte van de huidige regelgeving met betrekking tot het omgaan en beheersen van afwijkingen (deviation management) in een farmaceutische omgeving.
U kunt weloverwogen beslissingen nemen over de toepassing van de relevante regelgeving.
U bent in staat door anderen opgestelde deviations vakkundig te beoordelen en verbetervoorstellen te doen.
U kunt zelf deviation records aanmaken, rout cause analyses (RCA's) uitvoeren en correctieve en preventieve acties (CAPA's) opstellen en afhandelen conform de regelgeving.
U bent in staat om geconstateerde afwijkingen te evalueren aan de hand van kritieke prestatie-indicatoren.
U kunt een adequate procedure (SOP) voor het omgaan met deviations maken en beoordelen.

Programma

18-02-2022

Omschrijving

Een van de meest lastige onderdelen van een kwaliteitsmanagementsysteem is de juiste behandeling van afwijkingen en het definiëren, opvolgen en afhandelen van correctieve en preventieve acties. Dat is geen sinecure: een slecht ingericht systeem leidt tot overbelasting van het systeem, de betrokken medewerkers en tot mogelijke problemen bij een inspectie. Deviations zijn immers een bron van inspiratie voor inspecteurs.


Een goed werkend systeem voor deviation management biedt u veel voordelen: 


  • meer inzicht in systemen en processen;
  • leren van fouten;
  • (pro-actief) verbeteren van systemen en processen;
  • motivatie voor medewerkers: er wordt wat met hun opmerkingen gedaan.


Wij bieden in samenwerking met PharmSupport een op maat gesneden eendaagse cursus Deviation management aan. De cursus is bedoeld voor professionals in de ziekenhuisapotheek, farmaceutische bedrijven en aanverwante bedrijfstakken in de Life Sciences & Health sector, die reeds enige ervaring hebben met deviation management. Heeft u nog geen ervaring, maar wilt u de cursus wel bijwonen, volg dan eerst de e-module.


Deze blended nascholing is ontwikkeld in onze elektronische leeromgeving. U kunt uit verschillende leervormen kiezen die u online of fysiek kunt volgen. De online nascholing kunt u maken op uw mobiel, tablet, computer of laptop en kan gevolgd worden waar en wanneer u dat wilt. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:


  • de blended nascholing bestaande uit een e-module en een fysieke bijeenkomst 
  • de e-module
  • de fysieke bijeenkomst


Het grote voordeel van blended nascholing is dat de e-module een aanvulling is op de fysieke bijeenkomst. Zo begint u goed voorbereid aan de bijeenkomst.  


Tijdens de fysieke bijeenkomst krijgt u praktische handvatten aangereikt voor de juiste toepassing van de relevante regelgeving. Er is ruimschoots aandacht voor het oefenen met de verschillende onderdelen van deviation management. U kunt uw specifieke case of vragen voorafgaand aan de cursus inbrengen.


De e-module is bedoeld voor cursisten die nog weinig of geen ervaring hebben met deviation management. Na het succesvol doorlopen van de e-module heeft de cursist voldoende kennis van het deviation proces om de klassikale training te kunnen volgen.


Na afloop van de nascholing kunt u het geleerde meteen toepassen in uw eigen praktijk. Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met PharmSupport.

PAOFarmacie

info@paofarmacie.nl
0303040100
31, Rembrandtlaan, Bilthoven, 3723BG