This course is expired

Change control

change controlwijzigingsbeheerwijzigingenwijzigen

U leert tijdens de nascholing hoe u een goed werkend systeem voor change control kunt opzetten.

390
6 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 390

Professions

Apotheker
23 Jun 2021
22 Jun 2022
6 Points
ZA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
23 Jun 2021
22 Jun 2022
6 Points
ZA
Description

Change Control, ook wel management of change of wijzigingenbeheer genoemd, is een proces dat regelmatig wordt onderschat of zelfs vergeten. De diverse GxP- en ISO-richtlijnen vereisen echter dat wijzigingen consistent volgens een vastgelegde procedure worden uitgevoerd. Zo wordt geborgd dat het uitvoeren van een wijziging niet onbedoelde en onvoorziene negatieve effecten heeft.


Vaak is het evident wanneer er sprake is van een wijziging, maar soms wordt pas gedurende het traject van implementatie ontdekt dat het om een wijziging gaat. Daardoor wordt vooraf geen analyse uitgevoerd van de impact van de wijziging op het bestaande processysteem, apparaat of utiliteit. Ook is niet nagedacht over maatregelen om impact en risico’s te elimineren of reduceren. Een ontbrekend of slecht ingericht systeem voor beheer van wijzigingen leidt vroeg of laat tot missers en mogelijke problemen bij een inspectie. Niet zelden wordt aan het begin van een audit of inspectie een overzicht van de wijzigingen van de afgelopen periode opgevraagd.


Wij bieden in samenwerking met PharmSupport een op maat gesneden eendaagse cursus Change Control aan. De cursus is bedoeld voor professionals in de ziekenhuisapotheek, farmaceutische bedrijven en aanverwante bedrijfstakken in de Life Sciences & Health sector.

PAOFarmacie

info@paofarmacie.nl
0303040100
31, Rembrandtlaan, Bilthoven, 3723BG