Tijdens deze cursus komen de principes van antibiotische therapie, indicaties, antibiotica misbruik, resistentie en farmacokinetiek uitgebreid aan bod.
Om (kwetsbare) patiënten goed te coachen is inzicht nodig in karakteristieken, zorgen en angsten van patiënten. Maar ook inzicht in de eigen houding en van het team ten opzichte van therapietrouw en de invloed hiervan op de communicatie met deze patiënten. Deze houding komt voort uit de persoonskenmerken, normen en waarden die een ieder heeft.
Naast dit inzicht in persoonskenmerken zijn gesprekstechnieken uiteraard van belang. In deze cursus wordt dan ook besproken hoe je motiverend kunt uitleggen, doorvragen wat het voor (kwetsbare) patiënten betekent om een bepaalde aandoening te hebben, checken hoe het medicijngebruik in het dagelijks leven past en hoe je korte termijn patiëntgerichte doelen samen met de patiënt kan proberen te vinden.
Het probleemoplossend gesprek en de motivatiemeetlat worden aangereikt als hulpmiddelen om weerstanden bij de (kwetsbare) patiënten op te sporen en eventueel weg te nemen.
Door middel van korte oefeningen en plenaire groepsdiscussies wordt de stof besproken en bestaat de mogelijkheid om ideeën en best practice onderling uit te wisselen.
Na afloop van de nascholing kunt u het geleerde meteen toepassen in uw eigen praktijk.
Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met Lucie Douwes Dekker, Communicatie Advies Bureau Mr. JATh Bollerman & JL Douwes Dekker, arts.
Deze 3-daagse masterclass richt zich op (ziekenhuis-) apothekers die willen werken aan professionele & persoonlijke ontwikkeling; deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doordat je jezelf beter leert kennen kun je meer jouw authentieke pad volgen, je grenzen aangeven en jouw visie delen. Je komt terug van deze training met veel nieuwe ideeën en energie om volgens jouw eigen (professionele) waarden te leven. Gedurende elke bijeenkomst is er ruimte voor zelfreflectie en inbreng van eigen vraagstelling en knelpunten.
Responsible Persons (i.o.) of andere hogere managementfuncties die direct of indirect te maken hebben met opslag, transport en distributie van humane en/of veterinaire producten. Van deelnemers wordt verwacht dat zij basis kennis bezitten op het gebied van GDP. Een interactieve training gegeven op hbo+ niveau.
Het GGG-congres is al jaren een begrip binnen het brede werkveld van geneesmiddelen(onderzoek). Tijdens dit 10e GGG-congres sluiten we aan bij de actualiteit, komen innovaties aan de orde en brengen we het realiseren van impact van onderzoeksresultaten onder de aandacht.
Het congresprogramma staat uitgebreid toegelicht; van de plenaire onderwerpen tot de sprekers en inhoud van de verschillende subsessies. Naast de plenaire momenten heeft u volop keuze om uw eigen congresprogramma samen te stellen.
Uiteraard kunt u deze congresdag uitgebreid bijpraten en netwerken.
Met de Psyfar 'Basiscursus Psychofarmacologie' scherpt u uw basiskennis over de belangrijkste groepen psychofarmaca weer volledig aan. Deze uitgebreide meerdaagse cursus geeft u een altijd nuttige update van de huidige stand van zaken én voorziet u van praktische kennis voor toepassing in uw praktijk.
De nascholing Invloed uitoefenen in de 1e en 2e lijn geeft u inzicht in de doelen en belangen van diverse overleggroepen en de voorwaarden om tot een goede samenwerking te komen. U leert hoe u de relatie met andere zorgverleners kunt bevorderen en hoe u met hen werkbare afspraken kunt maken. Praktijkvoorbeelden laten u zien hoe andere apotheken de samenwerking met 1e en 2e lijn hebben ingevuld.
Omschrijving
Sprekers
Accreditatie
Inschrijven
Programma
Na het succes van vele ORANJE-avonden voor andere indicatiegebieden nodigen we u van harte uit voor de eerste ECCMID in ORANJE, tijdens het European Congress of Clinical Microbiology & Infectious Diseases in Kopenhagen.
Het ORANJE-diner biedt dé gelegenheid om uw collega’s te ontmoeten en de nieuwste ontwikkelingen te bespreken. De programmacommissie van ECCMID in ORANJE heeft in prof. dr. Mark de Boer (LUMC) een excellente key note speaker gevonden die u meeneemt in de nieuwe SWAB-richtlijn over antibiotica allergie.