Deze cursus is verlopen

Samen beslissen over bijwerkingen

bijwerkingenApothekersmotiverenacceptatie van bijwerkingen

Deze training richt zich op (ziekenhuis)apothekers die willen werken aan professionele & persoonlijke ontwikkeling; deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit alles met de intentie om optimale farmaceutische patiëntenzorg te leveren.

395
6-6.5 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Inclusief : trainingsprogramma, tussendoortjes, lunch

Beroepen

Apotheker
6.5 Punten
OA
6 Punten
ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
6.5 Punten
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
6 Punten
ZA

Sprekers

Marjolijn Duisenberg

Ziekenhuisapotheker en coach bij Zorgmuse

Doelen

Farmaceutisch redeneren
Medicatiebegeleiding in de 1e en 2e lijn
Omschrijving

Een belangrijk onderdeel van jouw werk als (ziekenhuis)apotheker is het herkennen van bijwerkingen en vervolgens samen met je patiënt beslissen hoe hiermee om te gaan. In sommige gevallen is een bijwerking te voorkomen. Maar het komt ook vaak genoeg voor dat dit niet het geval is. Hoe een patiënt hiermee omgaat, hangt sterk af van de situatie. En ook jouw rol als zorgverlener is bepalend voor de mate waarin een patiënt een bijwerking accepteert. Motiverende gespreksvoering kan je hierbij helpen.


In deze training komen veel voorkomende bijwerkingen aan bod en leer je hoe je deze kunt herkennen. Daarnaast is er veel aandacht voor het gesprek met de patiënt. Hoe ga je om met emoties van de patiënt? Hoe kun je een patiënt motiveren om therapietrouw te zijn? In welke situaties kunnen apothekersassistenten het gesprek met de patiënt voeren en wanneer is de inbreng van een apotheker van meerwaarde? Tijdens de training samen beslissen over bijwerkingen krijg je inzicht in je eigen overtuigingen en belemmeringen en hoe deze van invloed zijn bij het gesprek met de patiënt.


Deze training richt zich op (ziekenhuis)apothekers die willen werken aan professionele & persoonlijke ontwikkeling; deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit alles met de intentie om optimale farmaceutische patiëntenzorg te leveren. Farmaceutische patiëntenzorg met Hoofd en Hart gaat over het toepassen van kennis (hoofd) afgestemd op je gevoel (hart). Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 15 deelnemers) zodat een veilig klimaat ontstaat en er veel ruimte is om te oefenen.


Gedurende elke bijeenkomst is er ruimte voor zelfreflectie en inbreng van eigen vraagstelling en knelpunten. Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 15 deelnemers) zodat een veilig klimaat ontstaat en er veel ruimte is om te oefenen. Naast deze training bieden we ook de volgende trainingen aan, waarbij farmaceutische patiëntenzorg met Hoofd en Hart centraal staat:


KennisConnect

De apothekers van KennisConnect ontwikkelen trainingen, e-learnings en audits voor professionals in de zorg. Ons aanbod is geschikt voor de hele zorgketen: van individuele zorgverlener tot (kleinschalige) zorginstellingen en ziekenhuizen. Al onze trainingen hebben een praktisch, informatief en uitdagend karakter. Wij geloven er namelijk in dat zorgprofessionals pas écht in beweging komen als ze zelf nut & noodzaak van (medicatie)processen inzien. Dit is noodzakelijk voor het borgen van de kwaliteit in zorgprocessen. Hoe we dit doen? Door de theorie samen te laten komen met praktijkvoorbeelden. Van die stoel af en aan de slag; de kracht ligt immers in het doen! De kracht ligt bij de zorgprofessional.
info@kennisconnect.nl
8, Achter de Molen, Dalfsen, 7722LS