Deze cursus is verlopen

Echosimulatie IUD

iudspiraalspiraaltjeechoechografieechosimulatieechosimulatie IUD

In deze vaardigheidstraining staat de lokalisatie van het IUD (spiraal) centraal. Je werkt met een transvaginale scantrainer. De focus ligt op het aanleren en het optimaliseren van de echoscopische controle van het IUD.

275
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 275
Inclusief : koffie, thee, snack en certificaat.

Beroepen

Anesthesioloog
3 Punten
ABAN
Arts
3 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
3 Punten
ABAN

Doelen

Na afloop van deze training heb je alle vaardigheden geoefend die nodig zijn om de echo ‘lokalisatie IUD’ zelfstandig uit te voeren.

Omschrijving

Het grote voordeel van het gebruik van de transvaginale scantrainer is dat je puur vakgericht bezig bent. Je hoeft geen rekening te houden met een cliënt of patiënt. Op deze manier heb je veel meer tijd om rustig te oefenen. We werken met echte echobeelden en uiteenlopende casuïstiek.

Onderwijs met inzet van simulatoren is bewezen effectief en veilig. We werken met één ervaren trainer-echoscopist op maximaal 6 cursisten.

Onder begeleiding van een zeer ervaren gynaecologisch echoscopist oefen je op de transvaginale echosimulator de echoscopische handeling voor de locatiecontrole na de plaatsing van het IUD.


De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Basisprincipes van gynaecologische echoscopie en beeldherkenning
  • Echoscopische controle van het IUD middels de echosimulator

METS Center

Het METS Center ontwikkelt en faciliteert opleidingen en trainingen om zorgprofessionals in staat te stellen de beste en meest veilige patiëntenzorg te leveren.
d.vanderpuil@metscenter.nl
0307551000
1, Rembrandtlaan, Bilthoven, Bilthoven, 3723BG