Deze cursus is verlopen

Geavanceerde beademingstechnieken tijdens een gedeelde luchtweg

nascholingkno-artsgeavanceerde beademingstechniekengedeelde luchtweg

Een ingreep in de bovenste of onderste luchtweg vergt een intensieve samenwerking tussen anesthesiologie en behandelend specialist.

150 - 300
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Variabel € 150 - 300
Inclusief : koffie, thee, lunch, borrel, diner en reader

Beroepen

Anesthesiemedewerker
Accreditation in aanvraag
NVAM
Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
NVA
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
NVA
Omschrijving

Een ingreep in de bovenste of onderste luchtweg vergt een intensieve samenwerking tussen anesthesiologie en behandelend specialist. Verschillende geavanceerde beademings-vormen zijn noodzakelijk om een procedure tot een goed einde te brengen. In deze ééndaagse cursus wordt een breed scala van deze beademingstechnieken besproken en wordt inzicht gegeven in de behandeloverwegingen van onder andere pulmonologie, thorax-chirurgie en KNO. Naast de theoretische achtergrond ligt de nadruk op hands-on trainingen in verschillende werkstations.

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.