This course is expired

Arbeidsrecht

arbeidarbeidsrechtjuridischWWZbedrijfsartsre-intergratie

Tijdens deze dag krijg je een compleet en actueel overzicht van de belangrijkste onderwerpen die (gaan) spelen gedurende de eerste twee ziektejaren.

415
0-6 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 415

Professions

Arts beleid en advies KNMG
Date unknown
6 Points
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
Date unknown
6 Points
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
Date unknown
6 Points
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
Date unknown
6 Points
ABSG
Arts medische milieukunde KNMG
Date unknown
6 Points
ABSG
Arts tuberculosebestrijding KNMG
Date unknown
6 Points
ABSG
Forensisch arts KNMG
Date unknown
6 Points
ABSG
Jeugdarts KNMG
Date unknown
6 Points
ABSG
Donorarts KNMG
Date unknown
6 Points
ABSG
Physician Assistant
Date unknown
ABC1 - 6 Points, NVvAKI - null Points, NVvAKI
Huisarts
Date unknown
6 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
Date unknown
6 Points
ABC1
Bedrijfsarts
Date unknown
6 Points
ABSG
Arts voor verstandelijk gehandicapten
Date unknown
6 Points
ABC1
Arts maatschappij en gezondheid
Date unknown
6 Points
ABSG
Verzekeringsarts
Date unknown
6 Points
ABSG
Allergoloog / klinisch immunoloog
Date on request
NVvAKI
Description

Kennis en interpretatie van het arbeidsrecht is essentieel wanneer je adviseert over arbeid, inzetbaarheid en re-integratie. Wil je inzicht krijgen in de vraagstukken en wetgeving met betrekking tot het arbeidsrecht? Wil je leren wat de juridische consequenties van je advies zijn voor werkgever, werknemer en jezelf? Doe dan deze module Arbeidsrecht. Dan ben je in één dag klaar voor het komende jaar


Deze eendaagse module is een onderdeel van de module Juridische aspecten van arbeid en gezondheid. Je kunt de module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.


Tijdens deze dag krijg je een compleet en actueel overzicht van de belangrijkste onderwerpen die (gaan) spelen gedurende de eerste twee ziektejaren. Daaronder vallen:

-loondoorbetaling tijdens ziekte.

-ziekte en ontslag.

-de wettelijke verplichtingen van werkgever en werknemer tijdens de eerste twee ziektejaren.

-de rol en invloed van de WWZ.

-actuele ontwikkelingen


Je krijgt inzicht in de structuur en uitgangspunten van het arbeidsrecht. Daarnaast wordt je op de hoogte gebracht van de actuele stand van wetgeving en jurisprudentie. Hierdoor kun je bijvoorbeeld beoordelen of arbeidsovereenkomsten voor oproep- en uitzendkrachten, freelancers of payrol-medewerkers voldoen aan de wettelijke eisen. Ook doorgrond je het systeem van het ontslagrecht. Je leert de wettelijke mogelijkheden om een dienstverband te beëindigen en past die toe op eigen casuïstiek. Tevens krijg je inzicht in de regelgeving rond de loondoorbetalingverplichting, de uitsluiting- en opschortingsgronden en de bijbehorende procedures.


Tijdens de module wordt gebruik gemaakt van het boek ’Arbeidsrecht in de praktijk” (11e druk, D.M. van Genderen et al.) en ‘Arbeidswetgeving’ (laatste druk, W.L. Roozendaal). Je dient deze boeken zelf aan te schaffen.


In de vorm van interactieve colleges brengen we je op de hoogte van de laatste wetswijzigingen, actuele regelgeving, nieuwe ontwikkelingen en recente jurisprudentie. Er is veel ruimte is voor discussie en de inbreng van eigen casuïstiek.


NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV