Deze cursus is verlopen

20e Groninger Symposium Systeemziekten

systeemziektenklinische praktijkbiomarkers

Graag nodigen wij u uit voor het 20e Groninger Symposium over systeemziekten. Het doel van dit symposium is het delen van ontwikkelingen op het gebied van systemische auto-immuunziekten in relatie tot de dagelijkse klinische praktijk.

150
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 150
Inclusief : koffie, thee, lunch en borrel
Opmerking :€ 75,- per persoon voor AIOS

Beroepen

Allergoloog / klinisch immunoloog
Accreditation in aanvraag
NVvAKI
Internist
Accreditation in aanvraag
NIV
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
NVvAKI, NVvR-reuma, NIV
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
Accreditation in aanvraag
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
Accreditation in aanvraag
V&VN

Programma

Omschrijving

Graag nodigen wij u uit voor het 20e Groninger Symposium over systeemziekten. Het doel van dit symposium is het delen van ontwikkelingen op het gebied van systemische auto-immuunziekten in relatie tot de dagelijkse klinische praktijk. Ook willen we het netwerk van collega’s onderhouden en uitbreiden door elkaar te ontmoeten en spreken tijdens de koffie, lunch en borrel. 

Wij hopen op een enthousiast publiek en een levendige discussie op vrijdag 2 februari 2024 tijdens het 20e Groninger Symposium over Systeemziekten.

Doelgroep

Internisten, allergologen, internist-klinisch immunologen, internist-nefrologen, medisch immunologen, (kinder)reumatologen, AIOS vanuit genoemde vakgebieden en andere geïnteresseerde hulpverleners.

Programma

We hebben drie zeer interessante sessies met als centraal thema: de toekomst rondom systeemziekten vanuit verschillende perspectieven. In de eerste sessie beginnen we met drie verschillende systeemziekten waarbij we ons afvragen of we niet een nieuw klinisch perspectief nodig hebben om patiënten te classificeren en stratificeren? De presentatoren zullen het publiek bijpraten over de state-of-the-art van classificatie en stratificatie, meer gebaseerd op symptomen. Tijdens de tweede sessie besteden we aandacht aan de verschillende biomarkers en moleculaire pathways die de clinicus in de toekomst kunnen helpen bij het beoordelen van de individuele patiënt. In de laatste sessie besteden we aandacht aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van beeldvorming, behandeling en digitale hulpmiddelen die de arts en patiënt in de (nabije) toekomst kunnen helpen.


Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.