Deze cursus is verlopen

Groninger Basiscursus Immunologie

Immunologieimmuunsysteem

Deze tweedaagse cursus is bedoeld voor iedere specialist die bij de diagnostiek en behandeling van patiënten in de dagelijkse praktijk meer dan gemiddelde kennis nodig heeft van de immunologie. De cursus biedt een ‘opfrisser’ en de mogelijkheid tot verdieping van de kennis.

250
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 250
Inclusief : Diner

Beroepen

Allergoloog / klinisch immunoloog
Accreditation in aanvraag
NVvAKI
Internist
Accreditation in aanvraag
NIV
Kinderarts
Accreditation in aanvraag
NVK
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
NIV, NVvAKI, NVK, NVRO
Radiotherapeut
Accreditation in aanvraag
NVRO
Omschrijving

Doelgroep

Artsen die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van hun immunologische kennis, zoals (kinder)reumatologen/immunologen, (kinder)hematologen, (kinder)oncologen, (kinder)nefrologen, (kinder)immunologen/infectiologen, (kinder)allergologen en AIOS in genoemde vakgebieden, vanuit Nederland.


Programma

8 februari 2024

De eerste dag van de cursus heeft als thema basisimmunologie. In de laatste jaren is het begrip van het immuunsysteem door basaal wetenschappelijk onderzoek vergroot. Dit heeft veel vragen opgelost, maar roept ook weer nieuwe vragen op. Er komen onderwerpen aan bod als aangeboren afweer en autoinflammatie, humorale en cellulaire immuniteit, het complementsysteem en het HLA-systeem.


9 februari 2024

De tweede dag staat vooral in het teken van ontregeling en falen van het afweersysteem. Wat gebeurt er met het immuunsysteem in verschillende situaties zoals vasculitis, CVID, SLE, Sjögren, allergische reacties, veroudering en afwijkingen in het aangeboren afweersysteem.

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.