Deze cursus is verlopen

Diabetes Overleg 2021 - Gratis live webinar

De regionale geaccrediteerde avond nascholing het Diabetes Overleg gaat weer van start. Tijdens het Diabetes Overleg zullen aan de hand van verschillende casus presentaties diverse onderwerpen de revue passeren, het panel zal verschillende vragen voorgelegd krijgen over het diagnostisch traject en beleid. Om gratis te kunnen deelnemen aan één van de live webinar avonden op 12, 13 of 19 april stuurt u ons een e-mail met u NAW gegevens,...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Mar 2021
01 May 2021
3 Punten
ABC1
Huisarts
01 Mar 2021
01 May 2021
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Mar 2021
01 May 2021
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Mar 2021
01 May 2021
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 80 %
Samenwerken 80 %
Kennis en wetenschap 80 %
Communicatie 80 %
Omschrijving

Omschrijving

Bij het Diabetes Overleg worden elk jaar drie bestaande patiënten besproken, allen met een intrigerend diagnostisch of therapeutisch probleem, samenhangend met hun diabetes. Welke casus mag u in het komende Diabetes Overleg tegemoet zien?


Diabetes mellitus kent zowel microvasculaire als macrovasculaire complicaties. Van deze laatste nemen de cardiorenale aandoeningen het grootste deel in. De gunstige uitkomsten van meerdere cardiovasculaire outcome trials (CVOT’s) en de laatst gepubliceerde onderzoeken op de renale uitkomsten van SGLT2 remmers hebben hun plaats verworven in de nationale en internationale richtlijnen. Hoe gaan we dit toepassen in de praktijk? Non-alcoholische steatohepatitis is een veel voorkomende vorm van co-morbiditeit bij type 2 diabetes. Welke diagnostiek wordt geadviseerd op de polikliniek en bij wie moeten we verder onderzoek inzetten?


Het nog steeds laveren tussen het zeskoppige monster Scylla aan de ene kant en de meedogenloze draaikolk Charybdis aan de andere kant: het gevaar van het niet meer goed kunnen aanvoelen van hypoglycemieën kan een gevaarlijke belemmering zijn voor een optimale glucoseregulatie bij type 1 DM; wat zijn de hormonale en cognitieve effecten en kunnen de huidige nieuwe technologische middelen helpen om het te verbeteren?


Inleiding

De regionale geaccrediteerde avond nascholing het Diabetes Overleg gaat weer van start. Tijdens het Diabetes Overleg zullen aan de hand van verschillende casus presentaties diverse onderwerpen de revue passeren, het panel zal verschillende vragen voorgelegd krijgen over het diagnostisch traject en beleid.

Om gratis te kunnen deelnemen aan één van de live webinar avonden op 12, 13 of 19 april stuurt u ons een e-mail met u NAW gegevens, functie en bigcode naar bianca@bureau-prevents.nl. U ontvangt van ons dan een inschrijfbevestiging voor deze nascholing.


Accreditatie is aangevraagd bij de volgende verenigingen:

  •  Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG)
  • Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)
  • College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)
  • Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA)
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals
  • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register


Programma

18.30 uur        Opening

18.45 uur        

Casus 1: t2DM, hart- en nierfalen

Casus 2: obesitas, t2DM en NASH

Casus 3: impaired awareness of hypoglycemia bij type 1 diabetes

‘Take home messages’

21.00 uur        Afsluiting

Bureau Prevents

info@bureau-prevents.nl
0624912109
38, Ambachtsheerelaan, Harmelen, 3481GL