On-demand webinar: Eerste hulp bij voedingsvragen in de spreekkamer, ook tijdens COVID-19

voedingsvragenvoedinggezonde voedingcovid-19spreekkamerdieetvoedingsadvies

Nu on demand beschikbaar! Hypes en misvattingen rondom voeding Als het gaat om gezonde voeding zijn er meerdere opvattingen die door patiënten gedeeld zullen worden in de spreekkamer. Als huisarts hoor je regelmatig over een nieuw dieet of nieuwe onbekende producten waarvan je misschien het bestaan nog niet wist. Hoe geef je nu een goed advies over voeding? Wat zijn de laatste hypes en welke misvattingen bestaan er over voeding? We gaan...

Gratis
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Huisarts
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
1 Punten
ABC1
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
1 Punten
VSR

Competenties

Medische handelen 40 %
Communicatie 30 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %
Omschrijving

Veelgestelde voedingsvragen in de huisartspraktijk

Het Voedingscentrum beantwoordt voedingsvragen die jullie zelf hebben of in de spreekkamer krijgen. Voorafgaand aan het webinar (via het vragensysteem beschikbaar na inschrijven) en tijdens het webinar (live-chat) komen er veel vragen binnen. We proberen jullie vragen over voeding te beantwoorden.  Dit om de huisarts te helpen om zo goed mogelijk voedingsvragen van hun patiënten te kunnen beantwoorden in de dagelijkse praktijk. 

Voeding en COVID-19

Gezonde voeding speelt een rol bij de preventie en het herstel van ziekte. Het Voedingscentrum richt zich niet op de behandeling van COVID-19 of medische interventies op het gebied van voeding. Er is nog veel onbekend over de rol van specifieke voedingsstoffen en de preventie van COVID-19. We delen de huidige stand van zaken over de zin en onzin van vitaminesuppletie bij het voorkomen van COVID-19 en het signaleren van ondervoeding bij kwetsbare groepen.


Inleiding

Nu on demand beschikbaar!


Hypes en misvattingen rondom voeding

Als het gaat om gezonde voeding zijn er meerdere opvattingen die door patiënten gedeeld zullen worden in de spreekkamer. Als huisarts hoor je regelmatig over een nieuw dieet of nieuwe onbekende producten waarvan je misschien het bestaan nog niet wist. Hoe geef je nu een goed advies over voeding? Wat zijn de laatste hypes en welke misvattingen bestaan er over voeding? We gaan dieper in op intermittent fasting en het koolhydraatarm dieet. We geven handvatten zodat je zélf kunt beoordelen wat betrouwbare voedingsinformatie is en we leggen uit wat gezonde voeding inhoudt.



Programma

Thema’s:

  • Hypes en misvattingen rondom voeding
  • Veelgestelde voedingsvragen in de huisartspraktijk
  • Voeding en COVID-19

Sprekers:

  • Dr. Ir. Iris Groenenberg, expert Voeding en Gezondheid van het Voedingscentrum
  • Ted van Essen, huisarts en presentator
  • Dr. Stefan van Rooijen, auteur Fit4life, huisarts i.o.
  • Ir. Marije Seves, expert gezonde en duurzame voeding van het Voedingscentrum



Voedingscentrum

professionals@voedingscentrum.nl
0703068880
105, Bezuidenhoutseweg, Den Haag, 2594AC