Deze cursus is verlopen

Webinar Chronische vermoeidheid – de kunst van de brede blik

Dokter, ik ben almaar zo moe. Niets helpt; op tijd naar bed niet, gezond eten niet... Wat is er toch met me? Aanhoudende vermoeidheid is een baalklacht, waarmee veel mensen op den duur naar de huisarts komen. Ook al kunt u sommige mensen na enig onderzoek helpen met een eenduidige diagnose en een hapklare remedie, vaker is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Het kan dan van alles zijn... of een combinatie van dat 'alles'. Als de patiënt...

39
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 39

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
09 Sep 2020
09 Sep 2022
1 Punten
ABC1
Huisarts
09 Sep 2020
09 Sep 2022
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
09 Sep 2020
09 Sep 2022
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
09 Sep 2020
09 Sep 2022
1 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Docent Paulina Wong (internist) zal u tevens kennis laten maken met de Vermoeidheidkliniek. Deze kliniek is in 2008 opgezet door een patiënt met als doel (h)erkenning en een erkende aanpak te bieden aan patiënten die lang zoeken naar een verklaring en behandeling van hun aandoening. De behandeling richt zich vooral op de klachten en het leren omgaan met de beperkingen door de aandoening. Het behandelteam werkt vanuit Amersfoort, Tiel en Lelystad met internist, fysio-, ergo- en oefentherapeuten, waar nodig aangevuld met pijn-, slaapspecialist of cardioloog.

Inleiding

Dokter, ik ben almaar zo moe. Niets helpt; op tijd naar bed niet, gezond eten niet... Wat is er toch met me?

Aanhoudende vermoeidheid is een baalklacht, waarmee veel mensen op den duur naar de huisarts komen. Ook al kunt u sommige mensen na enig onderzoek helpen met een eenduidige diagnose en een hapklare remedie, vaker is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Het kan dan van alles zijn... of een combinatie van dat 'alles'. Als de patiënt zonder verbetering terugkomt, is de vraag hoe verder. Heeft hij misschien het chronisch vermoeidheidssyndroom? Is het verstandig om door te verwijzen? En zo ja: wordt het dan een verwijzing binnen de eerste lijn of toch naar de tweede? Of naar de POH-ggz? Wat zijn uw opties?

Tijdens dit webinar leert u wat het chronisch vermoeidheidssyndroom inhoudt, en welke diagnostische en behandelings-/verwijzingsopties er zijn. We gaan ook in op het mentale effect van werk- en uitkeringsproblematiek. Natuurlijk reserveren we tot slot nog een momentje voor vragen.

We zien u graag online op maandagavond 21 september!

Leerdoelen

  • Het ziektebeeld.
  • Diagnostiek, behandeling en verwijzing.
  • Werk – en uitkeringsproblematiek.
  • Wel of niet verwijzen naar specialistisch centrum.

Leerpunt KOEL

info@leerpuntkoel.nl
0786193068
34, IJsselmeer, Zwijndrecht, 3332EX