Deze cursus is verlopen

Een gezonde relatie tussen mens en dier - 1-daagse MSD Academy

Deze nascholing is het vervolg op de uitstekend bezochte eerste editie, eind 2018 in Wageningen. Dit keer staat het thema ‘feiten en fabels rondom vaccineren’ centraal. U weet als geen ander dat vaccinatie één van de grootste successen voor de volks- en diergezondheid van onze tijd is. Een groot en groeiend aantal infectieziektes bij mens en dier wordt met vaccins voorkomen. En net als met antibiotica grijpt de gezondheid van mens en...

50
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 50
Opmerking :Naast het wetenschappelijk programma ontvangt u koffie, thee en lunch.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Mar 2020
11 Mar 2021
6 Punten
ABC1
Huisarts
12 Mar 2020
11 Mar 2021
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
12 Mar 2020
11 Mar 2021
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
12 Mar 2020
11 Mar 2021
6 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

U weet als geen ander dat vaccinatie één van de grootste successen voor de volks- en diergezondheid van onze tijd is. Een groot en groeiend aantal infectieziektes bij mens en dier wordt met vaccins voorkomen. En net als met antibiotica grijpt de gezondheid van mens en dier ook bij vaccins in elkaar: ziekte bij mensen wordt bijvoorbeeld ook voorkomen door dieren te vaccineren.
Wereldwijd redden vaccins miljoenen mensenlevens per jaar. Dat is een feit. Ook een feit is dat er alleen al in Nederland jaarlijks meer dan 50 miljard (!) doses vaccin voor dieren worden geproduceerd. Maar zoals u weet zingen er ook veel hardnekkige vaccinatie-fabels rond…
Ook in uw praktijk kunt u te maken krijgen met de invloed van berichten op social media over vaccinatie. Wat kunnen we daarvan leren, hoe kunnen we omgaan met geuite bezwaren en deze ‘ombuigen’? Hoe kunnen we mensen nóg beter overtuigen van het immense belang van vaccineren?

Inleiding

Deze nascholing is het vervolg op de uitstekend bezochte eerste editie, eind 2018 in Wageningen. Dit keer staat het thema ‘feiten en fabels rondom vaccineren’ centraal.


U weet als geen ander dat vaccinatie één van de grootste successen voor de volks- en diergezondheid van onze tijd is. Een groot en groeiend aantal infectieziektes bij mens en dier wordt met vaccins voorkomen. En net als met antibiotica grijpt de gezondheid van mens en dier ook bij vaccins in elkaar: ziekte bij mensen wordt bijvoorbeeld ook voorkomen door dieren te vaccineren.


Wereldwijd redden vaccins miljoenen mensenlevens per jaar. Dat is een feit. Ook een feit is dat er alleen al in Nederland jaarlijks meer dan 50 miljard (!) doses vaccin voor dieren worden geproduceerd. Maar zoals u weet zingen er ook veel hardnekkige vaccinatie-fabels rond…


Ook in uw praktijk kunt u te maken krijgen met de invloed van berichten op social media over vaccinatie. Wat kunnen we daarvan leren, hoe kunnen we omgaan met geuite bezwaren en deze ‘ombuigen’? Hoe kunnen we mensen nóg beter overtuigen van het immense belang van vaccineren?


Opnieuw heeft MSD Academy voor u een afwisselend en interessant wetenschappelijk programma samengesteld, met sprekers uit de humane en de veterinaire wereld, en uit het vakgebied van communicatie- en gedragswetenschappen. En net als de vorige keer is deze nascholing voor huisartsen én dierenartsen. Allebei speelt u een cruciale rol in de zorg voor een gezonde relatie tussen mens en dier. En u kunt nog veel van elkaar leren, wat de ervaring was van bijna 200 collega’s die deelnamen aan de eerste editie van deze nascholing.

Programma

PROGRAMMA:

09:30 - 10:00 Ontvangst en registratie

10:00 - 11:00 Het Ideevirus en het vaccin

           Drs. D. Remarque, gedragswetenschapper, Open Now te Amsterdam

11:00 - 12:00 Ebola - a never ending story?

           Dr. Perry J.J. van Genderen, Internist Eramsus MC Rotterdam

12:00 - 13:00 Lunch

13:00 - 14:00 Ouders als helden - Ervaringsverhalen over vaccinatie in online                        gezondheidscommunicatie

           Prof. Dr. J.M. Sanders, Radboud Universiteit Nijmegen, communicatie- en

           informatiewetenschappen

14:00 - 15:00 Signalen van huiselijk geweld herkennen in huisartsen- en dierenartsenpraktijk

           Dr. N Endenburg, Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde

15:00 - 15:15 Koffiepauze

15:15 - 16:45 Feiten en fabels rondom vaccinatie en antibiotica resistentie

           Dr. E.M. Broens, Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde

           & Maarten van Dongen, PhD, AMR-Insights Woudenberg

16:45 - 17:00 Afsluiting

Merck Sharp & Dohme B.V.

inschrijven@msdacademy.nl
5153305
39, Waarderweg, Haarlem, 2031BN