CME-Online 'Wetgeving in de apotheek', cursus voor apothekers

De Geneesmiddelenwet, de Opiumwet, Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet Big), de WGBO (bepalingen betreffende de geneeskundige behandelingsovereenkomst in afdeling 5 titel 7 boek 7 van het Burgerlijk wetboek), de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz), de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn belangrijke wetten waarmee de apotheker dagelijks te maken krijgt. De onderwerpen die in deze wetten...

Gratis
2 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis
Opmerking :Per abonnement

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Omschrijving

Omschrijving

De Geneesmiddelenwet, de Opiumwet, Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet Big), de WGBO (bepalingen betreffende de geneeskundige behandelingsovereenkomst in afdeling 5 titel 7 boek 7 van het Burgerlijk wetboek), de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg (Wkkgz), de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn belangrijke wetten waarmee de apotheker dagelijks te maken krijgt.

De onderwerpen die in deze wetten geregeld worden zijn zeer uiteenlopend van aard. Vaak ligt een combinatie van verschillende wettelijke bepalingen ten grondslag aan de uiteindelijke norm waar de apotheker vanuit moet gaan. Dat is, zeker voor een niet-juridisch geschoolde apotheker, niet altijd even gemakkelijk.

In de cursus gaan we kriskras door de diverse wet- en regelgeving heen. Er lijkt geen logica te zitten in de behandeling van de diverse onderwerpen. De cursus is wel met opzet zo vormgegeven. Er wordt een aantal onderwerpen behandeld waar de apotheker in de dagelijkse praktijk mee te maken kan krijgen. In de waan van de dag komt er in de apotheek van alles voorbij en de apotheker moet direct weten binnen welke wettelijke kaders een beslissing moet worden genomen. Ook kan een apotheker opeens worden geconfronteerd met een onalledaagse vraag. Om direct een antwoord hierop te kunnen vinden, is het een pre als de apotheker redelijk thuis is in de van toepassing zijnde regelgeving.

Deze cursus tracht hiervoor een soort wegwijzer te geven. De cursus bevat een aantal praktijkgerichte vragen waarmee een apotheker de kennis en vaardigheden op het gebied van wet- en regelgeving kan toetsen.

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de inhoud van verschillende wettelijke bepalingen
  • bent u zich bewust van de betekenis van de diverse wetteksten
  • kunt u de inhoud van de wetteksten vertalen naar praktijksituaties
  • kunt u aan de hand van geschetste praktijksituaties de toepassing van de verschillende wetteksten eigen maken en probleemoplossend werken

CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ