Deze cursus is verlopen

Transmuraal Farmacotherapeutisch Gesprek over Antistollingsmedicatie - editie Atriumfibrilleren

Antistollingsbehandeling heeft een multidisciplinair karakter. Atriumfibrilleren komt, mede door de vergrijzing, steeds vaker voor en wordt zowel in de eerste als tweede lijn behandeld. Met de komst van de non vitamine K afhankelijke orale anticoagulantia (NOACs) of direct werkende orale anticoagulantia (DOACs) zijn er verschillende keuzemogelijkheden om een belangrijk behandeldoel van atriumfibrilleren en VTE te bewerkstelligen: het...

35
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 35
Opmerking :35 euro voor specialisten, huisartsen en apothekers. 17,50 euro voor AIOS, verpleegkundig specialisten en Physician assistants

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Jan 2020
31 Dec 2022
3 Punten
ABC1
Huisarts
12 Jan 2020
31 Dec 2022
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
12 Jan 2020
31 Dec 2022
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
12 Jan 2020
31 Dec 2022
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Antistollingsbehandeling heeft een multidisciplinair karakter. Atriumfibrilleren komt, mede door de vergrijzing, steeds vaker voor en wordt zowel in de eerste als tweede lijn behandeld.


Met de komst van de non vitamine K afhankelijke orale anticoagulantia (NOACs) of direct werkende orale anticoagulantia (DOACs) zijn er verschillende keuzemogelijkheden om een belangrijk behandeldoel van atriumfibrilleren en VTE te bewerkstelligen: het voorkomen van ischemisch herseninfarct enerzijds en terugkeer van diepe veneuze trombose of embolie anderzijds. Dit vergt een goede afstemming tussen de voorschrijvende specialisten, huisartsen, apothekers en patiënten.


Nu er toenemende ervaring in Nederland is in het voorschrijven van de nieuwe middelen, rijzen ook nieuwe vragen. Wat zijn de afwegingen bij een behandelkeuze? Wat te doen bij bloedingen bij kwetsbare oudere patiënten die wel een duidelijke indicatie voor antistolling hebben? Moet elke (jonge) patiënt met een eerste veneuze trombose of longembolie levenslang worden behandeld?


Gezien het bovenstaande is er ruim voldoende aanleiding om met huisartsen, cardiologen, internisten, apothekers, physician assistants en verpleegkundig specialisten van de betrokken disciplines in gesprek te gaan en een avond te vullen.


Deze nascholing sluit fraai aan bij het gedachtegoed van het NVVC Connect AF programma en is ter accreditatie aangeboden bij de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, de Nederlandse Internisten Vereniging, de KNMP, het College voor Accreditatie Huisartsen, het Verpleegkundig Specialisten Register en de NAPA.


Wij hopen van harte op uw deelname aan een van de avonden van het Transmuraal Farmacotherapeutisch Gesprek over Antistollingsmedicatie.

Bureau Prevents

info@bureau-prevents.nl
0624912109
38, Ambachtsheerelaan, Harmelen, 3481GL