Deze cursus is verlopen

Spoedzorg voor mensen met verstandelijke beperkingen

psychische problemenSociale problemen

Mensen met verstandelijke beperkingen vragen steeds meer zorg in de eerste lijn. Ook op huisartsenposten betekent dit een toename in het zorggebruik. Ondertussen beweegt de arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) steeds verder weg van de eerste lijn en dus van spoedzorg. Hoe gaan we hier mee om, hoe kijken we hier vanuit verschillende perspectieven tegenaan en hoe borgen we de spoedzorg voor deze kwetsbare groep? Tijdens dit...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
3 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 80 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Mensen met verstandelijke beperkingen vragen steeds meer zorg in de eerste lijn. Ook op huisartsenposten betekent dit een toename in het zorggebruik. Ondertussen beweegt de arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG) steeds verder weg van de eerste lijn en dus van spoedzorg. Hoe gaan we hier mee om, hoe kijken we hier vanuit verschillende perspectieven tegenaan en hoe borgen we de spoedzorg voor deze kwetsbare groep?
Tijdens dit symposium wordt er stilgestaan bij de kwetsbaarheden in de spoedzorg voor mensen met verstandelijke beperkingen en wordt er gesproken over kansen voor de praktijk.
De Academische Werkplaats “Sterker op eigen benen” nodigt u uit voor dit gratis symposium. Deze bijeenkomst is bedoeld voor medici met interesse en/of betrokkenheid in de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen zoals huisartsen en AVGs.
Het symposium is aansluitend op de promotie van Marloes Heutmekers. Haar proefschrift gaat over de organisatorische context, medische inhoud en perspectieven van zorgprofessionals in de eerstelijnszorg in de avond, nacht en weekenden voor mensen met verstandelijke beperkingen.

Radboudumc Health Academy

continueprofessioneleontwikkeling.rha@radboudumc.nl
3611111
2, Gerard van Swietenlaan, Nijmegen, 6525GB