Strategisch management

managementhuisartsenpraktijkrunnen van huisartsenpraktijkstrategiestrategischbesluitvorming

Na een periode praktijkhouder te zijn heeft u vast gemerkt hoeveel er komt kijken bij het runnen van een huisartsenpraktijk. Hoe kunt u de praktijk zo effectief en efficiënt mogelijk organiseren zonder teveel invloed van alle interne en externe factoren? Hoe wilt u uw praktijk vormgeven? Tijdens deze nascholing krijgt u inzicht in het ontwikkelen van een strategisch beleid voor de praktijk.

05 nov. 2024
09:30 - 16:00
Op aanvraag
12 Punten
Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Op aanvraag
Opmerking :Leden € 899,- Aios € 450,- Niet-leden € 1600,-

Datum en locatie

05 nov. 2024
09:30
28 nov. 2024
16:00
Hoofdveste 25, 3992DH, Houten

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Punten
ABC1
Huisarts
12 Punten
ABC1
Physician Assistant
12 Punten
ABC1
Praktijkmanager
12 Punten
KPM
Specialist ouderengeneeskunde
12 Punten
ABC1

Sprekers

Rinus van Bergeijk

Trainer
Drs. Rinus van Bergeijk is directeur / bestuurder van het Gezondheidscentrum Goverwelle in Gouda en is verantwoordelijk voor het overkoepelend beleid van de apotheek, de huisartsenpraktijk en de paramedische afdeling. Hiernaast is hij actief als bestuurder in verschillende (regionale) samenwerkingsverbanden van zorgverleners. Vanuit Feducon richt hij zich op het ondersteunen van professionals die naast hun zorginhoudelijke werk ook de verantwoording voor de organisatie hebben. Vaak is dit door het doceren van verschillende bedrijfskundige cursussen maar ook door het intensief begeleiden van individuele trajecten. Zijn motto is: “bestuurders en managers moeten zorgen dat professionals hun werk zo goed mogelijk kunnen doen.”

Doelen

U leert de factoren herkennen die meegewogen dienen te worden in de strategische besluitvorming binnen een huisartsenpraktijk
U leert hoe u strategische beleid te implementeert in uw praktijk
U leert bepalen hoe u uw praktijk vorm wilt geven en hoe u uw visie kunt realiseren
U leert hoe in te spelen op verschillende relevante ontwikkelingen
Omschrijving

Inhoud

Dag 1: Stevige analyse van de huisartsenpraktijk

De eerste dag staat in het teken van verschillende bedrijfskundige analyses. U leert op een gestructureerde manier verandering in de omgeving van de huisartsenpraktijk in kaart te brengen. Wat zijn voor u bijvoorbeeld de gevolgen van de veranderingen rondom de financiering van de huiartsenzorg? Hoe sluit uw praktijk aan op de steeds complexere zorgvraag? Welke ontwikkelingen zijn voor u relevant en welke kunt u laten lopen? Aan de hand van andere analyses brengen we de praktijk zelf in kaart.

Dag 2: De juiste keuze

De tweede dag staat in het teken van het maken van strategische keuzen, om deze vervolgens te vertalen in doelstellingen contrete acties. Aan de hand van een nieuwe of een aangepaste missie en visie maken we de strategische keuze die past bij uw praktijk en uw pe3rsoonlijke opvatting over het werken als zorgprofessional reflecteert.

De huiswerkopdrachten van deze cursus zijn zo opgesteld dat de uitkomsten direct in het beleidsplan opgenomen kunnen worden.

Leerdoel

Om u te ondersteunen bij het opdoen van de nodige kennis en het ontwikkelen van de daarbij horende vaardigheden heeft Feducon, in samenspraak met drs. Yuri Fisscher, huisarts (LHV Academie), de tweedaagse cursus 'Strategisch management: de praktijk voor de toekomst' opgezet. Deze nascholing geeft u inzicht in het ontwikkelen van een strategisch beleid voor de praktijk en reikt de vaardigheden aan, die nodig zijn om het strategische beleid te implementeren.


Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL