Deze cursus is verlopen

Echografie: Abdominale Aorta Aneurysma voor huisartsen

Bloed/Organen

Een Abdominale Aorta Aneurysma (AAA) geeft meestal geen symptomen en is met een lichamelijk onderzoek vaak moeilijk te diagnosticeren. Met een echo-onderzoek kan een AAA tijdig worden ontdekt en kunnen er maatregelen worden genomen om een ruptuur te voorkomen. Huisarts: "De cursus voldeed volledig aan mijn verwachting".

600
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 600
Opmerking :BTW-vrij

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Huisarts
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
6 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

In deze training wordt er aandacht besteed aan hoe en wanneer een AAA te vervolgen en wanneer een AAA verwezen moet worden. Het aneurysma van de arterie femoralis en arterie poplitea komt eveneens aan de orde.

Naast het theoretische gedeelte wordt er in de praktijk geoefend en aandacht besteed aan het omgaan met de apparatuur, het optimaliseren van de beeldkwaliteit, het hanteren van de transducer en aan de beeldherkenning.

Tijdens het praktijkgedeelte maken wij gebruik van het skillslab van de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken.

Om voldoende aandacht te hebben voor de cursist werken we tijdens deze cursus met maximaal 6 cursisten op 1 docent.

Inleiding

Een Abdominale Aorta Aneurysma (AAA) geeft meestal geen symptomen en is met een lichamelijk onderzoek vaak moeilijk te diagnosticeren. Met een echo-onderzoek kan een AAA tijdig worden ontdekt en kunnen er maatregelen worden genomen om een ruptuur te voorkomen.


Huisarts: "De cursus voldeed volledig aan mijn verwachting".

Fontys voor Professionals

fontysprohealth@fontys.nl
0885082800
1, Rachelsmolen, Eindhoven, 5612MA