Deze cursus is verlopen

Klinisch opleiden: Beoordelen op de Werkplek

Doelgroep: artsen die actief betrokken zijn bij het onderwijs aan AIOS en/of coassistenten. Het doel van de training is om docenten voor te bereiden op hun begeleidende taken op de werkplek. De training is gericht op het verwerven van inzichten in de uitgangspunten van beoordelen en toetsen in de klinische praktijk, en de onderzoeksbevindingen hieromtrent. Belangrijke elementen van de training zijn het oefenen van specifieke vaardigheden...

250
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 250
Opmerking :Het leerhuis/ opleidingsbureau kan contact opnemen met de opleidingscoördinatie over inhoud en planning van trainingen. De trainingen worden afgenomen voor groepen van minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers. De kosten worden per training in rekening gebracht: €2500,-- inclusief trainingsmateriaal.

Beroepen

Anesthesioloog
01 Oct 2019
30 Sep 2020
6 Punten
ABAN
Arts
01 Oct 2019
30 Sep 2020
6 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
01 Oct 2019
30 Sep 2020
6 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
01 Oct 2019
30 Sep 2020
6 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
01 Oct 2019
30 Sep 2020
6 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Werkwijze

Tijdens deze training wordt interactief gewerkt in kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Er wordt gewerkt met wisselende werkvormen: informatieoverdracht, veel oefenen, leergesprekken en discussies met hulp van voorbeelden uit de directe beroepspraktijk (beeldmateriaal en schriftelijke casuïstiek).

De trainingen worden standaard verzorgd door twee trainers. Een trainer uit de directe klinische praktijk en een trainer vanuit onderwijskundige invalshoek. De training wordt op locatie uitgevoerd in een daarvoor gefaciliteerde omgeving.

Doelgroep

Een (heterogene) groep artsen in de rol van opleider van aios en of co-assistenten binnen een opleidingsziekenhuis of een specifieke groep artsen die in OOR-verband gaan trainen.

Duur een dag

In de opbouw van het programma verdient het de voorkeur te starten met een tweedaagse training Klinisch opleiden: basisvaardigheden.


 

Inleiding

Doelgroep: artsen die actief betrokken zijn bij het onderwijs aan AIOS en/of coassistenten.

Het doel van de training is om docenten voor te bereiden op hun begeleidende taken op de werkplek. De training is gericht op het verwerven van inzichten in de uitgangspunten van beoordelen en toetsen in de klinische praktijk, en de onderzoeksbevindingen hieromtrent. Belangrijke elementen van de training zijn het oefenen van specifieke vaardigheden behorende bij Kort Klinisch Beoordelen (KKB), 360-graden feedback, het optimaal gebruik van het portfolio en het houden van voortgangsgesprekken.

Leerdoelen

Doelstelling:

  • Optimaliseren van de rol als beoordelaar in de klinische setting
  • Verwerven van inzichten in de uitgangspunten bij toetsen op de werkplek
  • Kennismaken en intensief oefenen met de beoordelinginstrumenten: Kort Klinisch Beoordelen (KKB), 360 graden feedback, portfolio en voortgangsgesprekken.

Universiteit Maastricht, O&O

C.Salemans@MaastrichtUniversity.nl
60, Universiteitssingel, Maastricht, 6229ER