Deze cursus is verlopen

Reanimatie & ABCDE Methodiek voor zorgprofessionals

Als zorgverlener of hulpverlener kunt u in een acute situatie terecht komen. Vaak zal dit de zorgvrager zijn die door een verslechtering in de gezondheidstoestand acuut hulp nodig heeft. De trainingen van Cognitium zijn gericht op het handelen in acute (medische) situaties. Of u nou actief bent als zorgverlener of hulpverlener, bij Cognitium verzorgen wij trainingen die aansluiten op uw vakgebied en dagelijkse (beroeps-)praktijk. U leert te...

295
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 295

Beroepen

Anesthesioloog
30 Sep 2019
29 Sep 2020
6 Punten
ABAN
Arts
30 Sep 2019
29 Sep 2020
6 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
30 Sep 2019
29 Sep 2020
6 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
30 Sep 2019
29 Sep 2020
6 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
30 Sep 2019
29 Sep 2020
6 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Wij verzorgen diverse trainingen op het gebied van acute hulpverlening en reanimatie. Dit kan op basis van open inschrijving via onze cursuskalender, maar ook maatwerk en incompany trainingen zijn mogelijk. Dan bepalen wij samen met u de leerdoelen en op welke wijze deze in een training tot hun recht zullen komen. 

Inleiding

Als zorgverlener of hulpverlener kunt u in een acute situatie terecht komen. Vaak zal dit de zorgvrager zijn die door een verslechtering in de gezondheidstoestand acuut hulp nodig heeft.


De trainingen van Cognitium zijn gericht op het handelen in acute (medische) situaties. Of u nou actief bent als zorgverlener of hulpverlener, bij Cognitium verzorgen wij trainingen die aansluiten op uw vakgebied en dagelijkse (beroeps-)praktijk.

U leert te handelen conform de ABCDE methodiek, in het stelpen van ernstige bloedingen of bij het aanbod van meerdere slachtoffers zoals bij een groot ongeval of bijvoorbeeld een terroristische aanslag.

Dankzij de trainingen van Cognitium leert u om methodisch te handelen en helpt u inzet om verergering van de situatie te voorkomen en betere overlevingskansen te creëren voor slachtoffers en/of zorgvragers. 


Leerdoelen

Aan het einde van deze training bent u in staat om:

  • De vitale functies te beoordelen en veilig te stellen met behulp van de ABCDE methodiek
  • Te participeren als teamlid in een ALS Reanimatieteam
  • Te werken volgens de principes van CRM in de zorg en 'close loop' communicatie
  • Een overdracht van zorg te geven middels de SBARR


Cognitium Training & Consultancy

rjongejan@cognitium.nl
18, Karel Doormanstraat, Zutphen, 7204JJ