Deze cursus is verlopen

Co-Resolve / Deep Democracy voor Leiders

Deep Democracy is een innovatieve en zeer krachtige methode voor het leiden en begeleiden van groepen. Deze methode is ontwikkeld om besluiten met 100% draagvlak te bereiken. Anders dan in een meerderheidsdemocratie hebben zowel de meerderheid als de minderheid zeggenschap in een besluitvormingsproces. De technieken binnen dit model zorgen ervoor dat zoveel mogelijk stemmen in een groep hoorbaar worden. Zo wordt de potentie van een groep...

800
12 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 800
Opmerking :Inclusief internationale certificering

Beroepen

Anesthesioloog
17 Sep 2019
16 Sep 2020
12 Punten
ABAN
Arts
17 Sep 2019
16 Sep 2020
12 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
17 Sep 2019
16 Sep 2020
12 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
17 Sep 2019
16 Sep 2020
12 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
17 Sep 2019
16 Sep 2020
12 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Co-Resolve is een leiderschapstool die gebaseerd is op het gedachtegoed van Deep Democracy. Ik heb voor de Co-Resolve-variant gekozen vanwege de toepasbaarheid in de praktijk van alle dag waar leidinggevenden in welke vorm dan ook mee te maken hebben. Op dat vlak voer ik ook het merendeel van mijn opdrachten uit. Ik richt mij voornamelijk op in-company-trajecten.

Co-Resolve is een training voor leiders van nu. Op basis van de beproefde Deep Democracy-methode, worden theorie en gesprekstechnieken aangereikt om gesprekken met de groep, afdeling of het bedrijf te optimaliseren. In een tweedaagse training – verdeeld over meerdere weken – behandelen we de theorie en leggen we diverse gesprekstechnieken uit. Natuurlijk krijg je ruimschoots de gelegenheid om je deze eigen te maken.

De training biedt de mogelijkheid tot individuele coaching en directe feedback. Zo is de hands-on benadering van de training gegarandeerd.

De deelnemers krijgen kennis van en worden getraind in de methodiek van Co-Resolve. Deep Democracy voor leiders. een Methodiek die zijn oorsprong heeft in Zuid Afrika.

Deelnemers krijgen een toolbox om te komen tot volledig gedragen besluitvorming in teams/groepen. In de training wordt veel geoefend met actuele cases vanuit de praktijk van elke dag. 

 

Inleiding

Deep Democracy is een innovatieve en zeer krachtige methode voor het leiden en begeleiden van groepen. Deze methode is ontwikkeld om besluiten met 100% draagvlak te bereiken. Anders dan in een meerderheidsdemocratie hebben zowel de meerderheid als de minderheid zeggenschap in een besluitvormingsproces. De technieken binnen dit model zorgen ervoor dat zoveel mogelijk stemmen in een groep hoorbaar worden. Zo wordt de potentie van een groep volledig benut. Door alle expertise en kennis van de totale groep te bundelen, komen duurzame beslissingen tot stand. De technieken zijn geschikt voor allerlei soorten groepen in diverse contexten; van zeer kleine groepen tot hele grote.

Leerdoelen

  • kennis van en inzicht in groepsdynamica die een rol speelt bij besluitvorming in teams/groepen
  • bekwaamheid in het hanteren van een stappenplan om inclusieve besluitvorming tot stand te brengen
  • bekwaamheid in het hanteren van een stappenplan om tot conflictresolutie te komen
  • beschikken over diagnose tools om de communicatie in groepen te verbeteren

Ym Interim, Advies & Coaching

info@Ym.nl
47, Drususlaan, Leiden, 2314BW