Deze cursus is verlopen

OCE: CASPIR module 6

Deze module heeft de vorm van een casuïstiekbespreking. Tijdens de bijeenkomst worden casussen behandeld die door deelnemers zelf worden ingebracht. De praktijkondersteuner bespreekt de uitvoering van de (eigen) casus (observatie, accepteerbaarheid, herhaalbaarheid) en de huisarts bespreekt de beoordeling volgens het ROER-systeem. Het geheel wordt (be)geleid door een longfunctie-analiste, een longarts en kaderhuisarts...

55
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 55
Opmerking :Deelnemers aangesloten bij OCE Nijmegen betalen een eigen bijdrage van € 55,00. Deelnemers van buiten OCE Nijmegen zijn ook van harte welkom op onze scholingen. Voor hen geldt echter het volledige tarief van € 110,00.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
14 Sep 2019
31 Dec 2019
3 Punten
ABC1
Huisarts
14 Sep 2019
31 Dec 2019
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
14 Sep 2019
31 Dec 2019
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
14 Sep 2019
31 Dec 2019
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 50 %
Professionaliteit en kwaliteit 30 %
Omschrijving

Omschrijving

Een CASPIR-certificaat is na afgifte 3 jaar geldig. Om voor her-certificering in aanmerking te komen, schrijft CAHAG het volgende voor:

  1. Je bent verplicht binnen 3 jaar na afgifte van het certificaat minimaal 2x Module 6 casuïstiekbesprekingen (3 uur per bijeenkomst) te volgen waarbij een kaderhuisarts astma/COPD, longarts en longfunctieanalist aanwezig zijn. Je kunt één van de twee casuïstiekbesprekingen als e-learning volgen: de zgn. CASPIR Online. Voor meer informatie over hoe deze CASPIR Online werkt, klik je op deze link: http://cahag.nhg.org/actueel/nieuws/wat-caspir-online 
  2. Eenmalig in de 3 jaar moet je een portfolio met de laatste 8 spirometriën aanleveren (inclusief beoordelingsformulier ingevuld door zowel de beoordelaar als de uitvoerder) aan de regionale longfunctie analist ter beoordeling van de kwaliteit en de interpretatie.


Voorbereiding

Voor deze Module 6 bijeenkomst vragen we je (bij voorkeur als Huisarts-POH-koppel) om 1 spirometrie-casus voor te bereiden in een Power Point presentatie en deze vooraf te mailen. Uiterlijk een week voor de scholing inzenden s.v.p. zodat we deze alvast klaar kunnen zetten.


Inhoud

Op de avond zelf zal de POH de uitvoering bespreken (observatie, accepteerbaarheid, herhaalbaarheid) en de huisarts de beoordeling volgens het ROER-systeem. De avond zal geleid worden door een longfunctie-analiste, een longarts en kaderhuisarts astma/COPD.

Inleiding

Deze module heeft de vorm van een casuïstiekbespreking. Tijdens de bijeenkomst worden casussen behandeld die door deelnemers zelf worden ingebracht. De praktijkondersteuner bespreekt de uitvoering van de (eigen) casus (observatie, accepteerbaarheid, herhaalbaarheid) en de huisarts bespreekt de beoordeling volgens het ROER-systeem. Het geheel wordt (be)geleid door een longfunctie-analiste, een longarts en kaderhuisarts astma/COPD. De ervaring leert dat deelnemers veel leren: zowel op medisch inhoudelijk als op praktisch gebied.

Programma

17.45 -18.15 uur   Ontvangst met soep en broodje

18.15 uur                Aanvang Module 6, casuïstiek

~21.00 uur        Einde Bijeenkomst

OCE Nijmegen

ocenijmegen@cihn.nl
0243523581
108, Weg door Jonkerbos, Nijmegen, 6532SZ