Deze cursus is verlopen

E-cursus Begeleiding bij Hongerstaking

Het komt In Nederland meermalen per jaar voor dat een persoon aankondigt in hongerstaking te gaan uit protest of verzet tegen de situatie waarin zij zich bevinden. De medische zorg en begeleiding bij een hongerstaking vereist – naast competenties die huisartsen en maatschappelijk geneeskundigen geacht worden te bezitten – ook specifieke kennis over de medische gevolgen van een hongerstaking en de medisch ethische en juridische aspecten...

25
0.5 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 25
Opmerking :Er is geen inlog nodig. Iedereen kan de cursus zo starten.

Beroepen

Anesthesioloog
22 May 2019
21 May 2021
0.5 Punten
ABAN
Arts
22 May 2019
21 May 2021
0.5 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
22 May 2019
21 May 2021
0.5 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
22 May 2019
21 May 2021
0.5 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
22 May 2019
21 May 2021
0.5 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 80 %
Samenwerken 20 %
Omschrijving

Omschrijving

In de cursus wordt de cursist stapsgewijs door twee casus met bijbehorende theorie gevoerd en wordt zijn kennis daarover getoetst, waarbij de juiste en foutieve antwoorden worden toegelicht. De cursus wordt afgesloten met een toets. Indien 70 % van de vragen juist zijn beantwoord is de toets met succes doorlopen. Indien de toets niet met voldoende resultaat is doorlopen krijgt de cursist nog twee maal een herkansing.

Na het succesvol afronden van de toets kan vervolgens een certificaat worden aangevraagd. Voor artsen is tevens accreditatie van de cursus aangevraagd.

Inleiding

Het komt In Nederland meermalen per jaar voor dat een persoon aankondigt in hongerstaking te gaan uit protest of verzet tegen de situatie waarin zij zich bevinden. De medische zorg en begeleiding bij een hongerstaking vereist – naast competenties die huisartsen en maatschappelijk geneeskundigen geacht worden te bezitten – ook specifieke kennis over de medische gevolgen van een hongerstaking en de medisch ethische en juridische aspecten ervan.

Om die reden heeft JWS een e-cursus ontwikkeld waarin deze kennis wordt overgedragen. De cursus is primair bestemd voor artsen die betrokken raken bij de medische zorg en begeleiding van hongerstakers, maar ook verpleegkundigen kunnen er nuttige kennis mee opdoen.

Leerdoelen

Na het doorlopen van deze cursus zal de cursist in staat moeten zijn om:

• Te definiëren wat een hongerstaking inhoudt;

• Te herkennen welke factoren het verloop van een hongerstaking kunnen beïnvloeden;

• Vertrouwd te zijn met de ethische en juridische aspecten van een hongerstaking;

• Een persoon tijdens en na een hongerstaking te begeleiden.

Johannes Wier Stichting

Info@johannes-wier.nl
177, Keizersgracht, Amsterdam, 1016DR