Deze cursus is verlopen

De ouder wordende man

Deze avondnascholing voor huisartsen en praktijkondersteuners wordt op 14 verschillende locaties in Nederland aangeboden. De recente discussie over geslachtsverschillen tussen mannen en vrouwen, heeft terecht aandacht opgeleverd voor de bijzondere positie van de vrouw, maar geldt evengoed voor de man. Ouder wordende mannen hebben specifieke geslachtsgebonden problemen, zoals plasklachten, seksuele klachten en veranderingen van spiermassa.

25
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 25
Opmerking :inclusief cursusmateriaal, koffie/thee, broodjes en soep.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
30 Apr 2019
31 Dec 2020
3 Punten
ABC1
Huisarts
30 Apr 2019
31 Dec 2020
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
30 Apr 2019
31 Dec 2020
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
30 Apr 2019
31 Dec 2020
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 50 %
Kennis en wetenschap 50 %
Omschrijving

Omschrijving

Ouder wordende mannen kunnen ineens geconfronteerd worden met rolveranderingen in een voor hen tot dan toe niet bekende participatie maatschappij. Zingevingproblematiek en depressie kunnen zich bij oudere mannen anders presenteren. Welke klachten kunnen fysiologisch verklaard worden en waar begint pathologie? Welke preventieve maatregelen zijn zinvol en wanneer dient actieve behandeling gestart te worden? Wanneer dient gedacht te worden aan testosteron deficiëntie als er ook sprake is van obesitas, diabetes, hypertensie, erectiestoornis en osteoporose?

In deze nascholing wordt de ouder wordende man centraal gesteld. U krijgt een overzicht van de fysiologische veranderingen bij de ouder wordende man in relatie tot veel voorkomende pathologie.

Speciaal zal er aandacht zijn voor het herkennen van mogelijk testosteron deficiëntie en de behandeling daarvan.

Inleiding

Deze avondnascholing voor huisartsen en praktijkondersteuners wordt op 14 verschillende locaties in Nederland aangeboden.

De recente discussie over geslachtsverschillen tussen mannen en vrouwen, heeft terecht aandacht opgeleverd voor de bijzondere positie van de vrouw, maar geldt evengoed voor de man. Ouder wordende mannen hebben specifieke geslachtsgebonden problemen, zoals plasklachten, seksuele klachten en veranderingen van spiermassa.

Programma

18.00 uur Ontvangst met soep en broodjes

18.30 uur De grens tussen fysiologie en pathologie bij de ouder wordende man

19.45 uur Pauze

20.00 uur De rol en behandeling van testosteron deficiëntie bij de fysiologie en pathologie bij de ouder wordende man

21.30 uur Einde

Health Investment B.V.

info@healthinvestment.nl
6, Oudegracht, Utrecht, 3511AM