CME-Online ‘Ileus in de palliatieve fase'

Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing. De huisarts heeft regelmatig te maken met patiënten in de palliatief-terminale fase. In de thuissituatie moet hij of zij door uitsluitend te vertrouwen op de anamnese en het lichamelijk onderzoek komen tot een beleid dat palliatie biedt voor de klachten van de patiënt. En dat hij of zij dit beleid ook kan (doen)...

599
1 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 599
Opmerking :Dit zijn de kosten voor een jaarabonnement op het totale cursusaanbod van CME-Online voor de huisarts. Dit abonnement geeft recht op het behalen van 25 accreditatiepunten per jaar.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
1 Punten
ABC1
Huisarts
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
1 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
1 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze cursus helpt de huisarts om vragen en problemen op dit gebied op deskundige en effectieve wijze tegemoet te treden. De tekst van deze cursus is gebaseerd op de meest recente VIKC-richtlijn Ileus.

Deze cursus bestaat uit een module en een eindtoets.

Inleiding

Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing.

De huisarts heeft regelmatig te maken met patiënten in de palliatief-terminale fase. In de thuissituatie moet hij of zij door uitsluitend te vertrouwen op de anamnese en het lichamelijk onderzoek komen tot een beleid dat palliatie biedt voor de klachten van de patiënt. En dat hij of zij dit beleid ook kan (doen) uitvoeren zonder inzet van middelen en methodieken die in de klinische setting voor handen zijn. Doorslaggevend zijn de eigen kennis en kunde, en die behoren up-to-date te zijn. Dit geldt zeker ook voor zijn of haar kennis over de diagnostiek en het beleid bij een ernstige complicatie zoals een ileus bij een patiënt in de palliatieve fase. Een ileus veroorzaakt ernstige lijdensdruk, zeker bij iemand die al in een matige en kwetsbare conditie verkeert. Snel en accuraat optreden in een dergelijke situatie mag daarom worden verwacht. 

Programma

Module 

Introductie

Casus

Prevalentie van een ileus

Etiologie

Diagnostiek 

Beleid 

Evaluatie

Literatuur

Eindtoets

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • hebt u kennis over de prevalentie van een ileus;
  • kunt u een ileus diagnosticeren;
  • kunt u inschatten in hoeverre en op welke wijze deze complicatie belastend is voor een patiënt in de laatste levensfase;
  • kunt u een symptoomverlichtend beleid voeren bij een patiënt met een ileus;
  • kunt u de patiënt, diens naasten en de leden van het thuiszorgteam informeren over de oorzaak en gevolgen van een ileus en over de achtergronden van het ingestelde beleid.


CME-Online

info@CME-Online.nl
0302644100
40, Janssoniuslaan, Utrecht, 3528AJ