Deze cursus is verlopen

Leergang Gezondheid en Gedrag

Persoonsgerichte zorg De zorg voor mensen met chronische ziekte ontwikkelt zich naar een meer persoonsgerichte zorg. In persoonsgerichte zorg staat de mens centraal en niet de ziekte. De mens in zijn context is uniek, zorg is dus maatwerk. Zorgverleners geven de mens meer vertrouwen in eigen kunnen. Om zorgverleners kennis te laten maken met persoonsgerichte zorg, heeft ROHA in samenwerking met Bettery Instituut een leergang “Gezondheid en...

Gratis
12 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis
Opmerking :De ROHA neemt de kosten voor de leergang voor haar rekening. Daar bovenop ontvangen deelnemers een vergoeding om (deels) waarneming te compenseren. De ROHA ziet de leergang als een manier om kennis te maken met persoonsgerichte zorg voor mensen met een chronische ziekte.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Mar 2019
31 May 2019
12 Punten
ABC1
Huisarts
01 Mar 2019
31 May 2019
12 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Mar 2019
31 May 2019
12 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Mar 2019
31 May 2019
12 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 50 %
Professionaliteit en kwaliteit 50 %
Omschrijving

Omschrijving

Van ZZ naar GG

Uitgangspunt is de ‘ervaren gezondheid’ en het handelen van de patiënt: Gezondheid en Gedrag (GG). Dat vraagt dat de zorgverlener aansluit op de ambities van de patiënt, deze activeert tot handelen en daarop aansluitende zorg (ZZ) levert. Maar wat betekent dit voor de huisarts, de POH en de praktijk? En hoe zorg je dat de patiënt echt in beweging komt?

Inhoud leergang Gezondheid en Gedrag

De leergang Gezondheid en Gedrag bestaat uit de verplichte basistraining van drie dagdelen en twee GG-intervisiebijeenkomsten. Aanvullend heb je de mogelijkheid om individueel gecoacht te worden tijdens je spreekuur en om vaker een GG-intervisiebijeenkomst bij te wonen.

De basistraining gaat in op drie aspecten van persoonsgerichte zorg:

  • De theorie: hoe je van ziekte en zorg de beweging kunt maken naar gezondheid en gedrag.
  • Het model chronische zorg: hoe ketenzorg en persoonsgerichte zorg geïntegreerd worden.
  • De praktijk: hoe je het GG-consult voert en dit integreert in je praktijk.

 Voor wie

Voor de koppels huisarts-POH is de leergang in het bijzonder geschikt, maar ook voor diëtisten, podotherapeuten en andere paramedici waarmee wordt samengewerkt. De huisarts heeft een keuze bij aanmelding. Bij voorkeur volgt de huisarts de hele basistraining van drie dagdelen, maar alleen de eerste bijeenkomst kan ook.

Inleiding

Persoonsgerichte zorg

De zorg voor mensen met chronische ziekte ontwikkelt zich naar een meer persoonsgerichte zorg. In persoonsgerichte zorg staat de mens centraal en niet de ziekte. De mens in zijn context is uniek, zorg is dus maatwerk. Zorgverleners geven de mens meer vertrouwen in eigen kunnen.

Om zorgverleners kennis te laten maken met persoonsgerichte zorg, heeft ROHA in samenwerking met Bettery Instituut een leergang “Gezondheid en Gedrag” ontwikkeld voor praktijkondersteuners, huisartsen en paramedici.


Let op: Alleen inschrijven als u tot de regio (Amsterdam) behoort!!!

Programma

Data en tijd: dinsdag 7 mei, woensdag 15 mei en donderdag 23 mei 2019 van 13.30 – 18.00 uur.


Leerdoelen

Wat levert het op

  • Je hebt kennis gemaakt met de GG/ZZ-visie. Je kent de drie fasen van het GG/ZZ-gesprek, hebt hiermee geoefend en kunt ermee aan de slag in de dagelijkse praktijk.
  • Je ziet mogelijkheden om in jouw praktijk meer persoonsgericht te gaan (samen)werken.


Zorggroep ROHA BV

info@rohamsterdam.nl
143, Hoogte Kadijk, C, Amsterdam, 1018BH