Deze cursus is verlopen

Neurologie en psychiatrie bij de oudere mens 2019

Op het grensvlak van neurologie en psychiatrie Neurologie en psychiatrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens deze editie gaan we daarom samen kijken naar de mogelijkheden voor een integrale aanpak bij een hersenziekte zoals depressie of MS, danwel schizofrenie of epilepsie, van Parkinson of functionele bewegingsstoornissen. Er kunnen uiteraard diverse invalshoeken gekozen worden. Echter, in alle gevallen is sprake van een...

335
7 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 335
Opmerking :Dit waren de kosten in 2018, voor meer informatie over de kosten in 2019 klik op de 'inschrijven' button.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 May 2019
31 Oct 2019
7 Punten
ABC1
Huisarts
01 May 2019
31 Oct 2019
7 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 May 2019
31 Oct 2019
7 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 May 2019
31 Oct 2019
7 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 60 %
Omschrijving

Omschrijving

De integrale aanpak door neuroloog en psychiater kan verder worden verbeterd. Zij functioneren nog te vaak op eilandjes, zonder elkaar laagdrempelig te betrekken bij de behandeling van deze ziektebeelden. Tijdens de diverse voordrachten wordt daarom verbinding gelegd tussen schizofrenie en inflammatie, tussen Parkinson en psychose, tussen MS en cognitie, en tussen functionele bewegingsstoornissen en verstoorde cerebrale netwerken. In de hoop dat dit zal leiden tot betere samenwerking in de toekomst.

Binnenkort volgt het volledige programma.

PS Ook dit jaar weer een boeiende masterclass op donderdagavond.

Inleiding

Op het grensvlak van neurologie en psychiatrie

Neurologie en psychiatrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens deze editie gaan we daarom samen kijken naar de mogelijkheden voor een integrale aanpak bij een hersenziekte zoals depressie of MS, danwel schizofrenie of epilepsie, van Parkinson of functionele bewegingsstoornissen. Er kunnen uiteraard diverse invalshoeken gekozen worden. Echter, in alle gevallen is sprake van een disfunctionerend brein, met implicaties voor ratio en gevoel, voor ‘motion’ en ‘emotion’. 


Let op: Het aantal accreditatiepunten is onder voorbehoud, deze worden aangevraagd. Het is precieze aantal is nog onbekend. De kosten en het programma zijn ook nog onbekend.

Programma

Overnachten

Indien gewenst, kunt u een kamer reserveren in de Horst. U dient hiertoe evenals voorgaande jaren rechtstreeks contact op te nemen met de locatie via email receptielandgoeddehorst@debaak.nl of telefoonnummer 0343-556455.

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH