Deze cursus is verlopen

Inspiratiebijeenkomst Hygienisch Werken

De dag is opgebouwd uit diverse workshops waarin deelnemers actief aan de slag gaan met onderwerpen die zich richten op aanpak van antibioticaresistentie. Het veranderteam wordt geïnformeerd, geïnspireerd, deelt kennis en reflecteert op de huidige en toekomstige aanpak. Gedurende de dag zal hun eigen veranderaanpak steeds meer vorm krijgen, zodat men aan het eind van de dag met concrete vervolgafspraken en acties naar huis gaat. De...

Gratis
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis
Opmerking :ABR Project Vilans

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
07 Feb 2019
06 Feb 2020
6 Punten
ABC1
Huisarts
07 Feb 2019
06 Feb 2020
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
07 Feb 2019
06 Feb 2020
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
07 Feb 2019
06 Feb 2020
6 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Professionaliteit en kwaliteit 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Doel

Veranderteams van zorgorganisaties dusdanig toerusten dat ze zelfstandig of met hulp (coach/ondersteuning) actief aan de slag gaan met de thema’s hygiëne, infectiepreventie en antibioticagebruik. Ze geven gedurende de dag vorm aan hun veranderstrategie m.b.v. een werkposter en inspirerende sessies.

Inleiding

De dag is opgebouwd uit diverse workshops waarin deelnemers actief aan de slag gaan met onderwerpen die zich richten op aanpak van antibioticaresistentie. Het veranderteam wordt geïnformeerd, geïnspireerd, deelt kennis en reflecteert op de huidige en toekomstige aanpak. Gedurende de dag zal hun eigen veranderaanpak steeds meer vorm krijgen, zodat men aan het eind van de dag met concrete vervolgafspraken en acties naar huis gaat. De onderdelen/ workshops in de inspiratie dag kunnen door de veranderteams ook ingezet worden op de locaties bij de zorgteams en zullen voor 80% herbruikbaar zijn. De tools en hulpmiddelen zullen ter beschikking worden gesteld na afloop.

Leerdoelen

Na afloop van de inspiratie dag is het uitgangspunt dat de deelnemer/het team:

• Kennis heeft van de risico’s en preventieve maatregelen rondom hygiëne, infectiepreventie en antibioticagebruik

• Een positieve attitude heeft ten opzichte van de preventieve maatregelen

• Inzicht heeft in de sterke en zwakke punten binnen de eigen organisatie wat betreft ABR en hoe dit omgezet kan worden naar concrete acties.

• Weet hoe hij de zorgteams kan enthousiasmeren om aan de slag te gaan met ABR.

• Een plan van aanpak /veranderstrategie(werkposter) heeft, gericht op het succesvol implementeren van ABR binnen de organisatie.

• Op de hoogte is van het blended teamtraject en weet hoe ze dit effectief in kunnen zetten

• Op de hoogte is van de toegevoegde waarde van reflectie op eigen handelen in een veranderproces en dit zelf kan uitdragen.

• Weet hoe men reflectie binnen de zorgteams kan organiseren.

Stichting Vilans

info@vilans.nl
47, Catharijnesingel, Utrecht, 3511GC