Deze cursus is verlopen

EKC-vervolgcursus: Intervisie in de toetsgroep (NHG)

De cursus heeft een omvang van een dagdeel. Toetsgroepbijeenkomsten onder verantwoordelijkheid van een EKC-er zijn een vorm van geaccrediteerde nascholing. Deze bijeenkomsten kunnen gaan over een inhoudelijk huisartsgeneeskundig onderwerp, bijvoorbeeld het bespreken van een nieuwe of gereviseerde standaard. Het kan ook gaan over het eigen professioneel handelen, houding en gedrag. Daarvoor is de intervisiemethode geschikt.  Wat is...

195
4 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 195

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
06 Feb 2019
31 Jul 2020
4 Punten
ABC1
Huisarts
06 Feb 2019
31 Jul 2020
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
06 Feb 2019
31 Jul 2020
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
06 Feb 2019
31 Jul 2020
4 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Programma van de cursus 

Tijdens deze cursus maakt de EKC-er kennis met verschillende intervisievormen, kent hij het theoretische kader van intervisie en kan hij de mogelijkheden en onmogelijkheden benoemen van intervisie in de toetsgroep. Tot slot kan hij zijn eigen rol hierbij omschrijven, evenals de mogelijkheden om deze rol verder te ontwikkelen. 

Waarom deelnemen? 

  • Als je denkt over intervisie als werkvorm in je toetsgroep
  • Als je al intervisie doet , maar daar meer uit wilt halen.

Inleiding

De cursus heeft een omvang van een dagdeel. Toetsgroepbijeenkomsten onder verantwoordelijkheid van een EKC-er zijn een vorm van geaccrediteerde nascholing. Deze bijeenkomsten kunnen gaan over een inhoudelijk huisartsgeneeskundig onderwerp, bijvoorbeeld het bespreken van een nieuwe of gereviseerde standaard. Het kan ook gaan over het eigen professioneel handelen, houding en gedrag. Daarvoor is de intervisiemethode geschikt. 

Wat is eigenlijk intervisie? Wat is het verschil met collegiale consultatie? Welke verschillende methodes bestaan er? Wat is het verschil tussen begeleide en niet-begeleide intervisie? Wat is een Balintgroep? 

LINKH

info@linkh.nl
2724, Postbus, Amersfoort, 3800GG