Deze cursus is verlopen

Leergang "Leiderschap in ontwikkeling" 2019-2020

Specialisten ouderengeneeskunde (SO) en huisartsen (HA) krijgen in toenemende mate de ruimte om leiderschap te tonen op de werkvloer. Functies als eerste geneeskundige en medisch manager bestaan al geruime tijd, maar ook in diverse samenwerkingsverbanden, projecten en commissies heb je als specialist regelmatig een leiderschapsrol. Op welke manier kun je deze kans het beste benutten? In de leergang “Leiderschap in ontwikkeling” wordt je...

1600
21 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1600
Opmerking :1350 voor de leergang en 250 voor de terugkombijeenkomst

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
25 Jan 2019
14 Feb 2020
21 Punten
ABC1
Huisarts
25 Jan 2019
14 Feb 2020
21 Punten
ABC1
Physician Assistant
25 Jan 2019
14 Feb 2020
21 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
25 Jan 2019
14 Feb 2020
21 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Organisatie en financiering 20 %
Omschrijving

Omschrijving

De leergang bestaat uit vijf themabijeenkomsten. Iedere bijeenkomst bestaat uit een interactieve training, gevolgd door een begeleide intervisie.

Tijdens de vijf bijeenkomsten worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • (Persoonlijk) leiderschap
  • Teamontwikkeling
  • Profilering en positionering
  • Verandermanagement
  • Vrije ruimte: Deze bijeenkomst zal ingevuld worden op basis van de wens van de groep. Voorbeelden van mogelijke invulling zijn: mediatraining, pitchtraining, zorgfinanciering in de toekomst etc.
  • Terugkom bijeenkomst (facultatief)

Als didactische methode is gekozen voor wisselwerking tussen de praktijk zoals ervaren door de deelnemers enerzijds, gezaghebbende organisatiekundige theorieën anderzijds met als eindresultaat het ontwikkelen van een eigen leiderschapsstijl. 

Naast de inhoud van de training is de dynamiek binnen de groep een belangrijk leermiddel om te komen tot daadwerkelijke en doorleefde verandering.Nieuwe vaardigheden en rollen worden uitgediept en toegepast in de groep.

Op aanvraag zal een extra terugkombijeenkomst worden georganiseerd. 

Na afloop van de leergang bestaat de mogelijkheid om als zelfstandige groep verder te gaan, al dan niet met begeleiding

De leergang is ingericht voor specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen met een leidinggevende functie of die een leidende rol nemen binnen het team waar zij werkzaam zijn. Specialisten met ervaring of affiniteit in deze richting zijn van harte uitgenodigd.Om ervoor te zorgen dat de deelnemers zoveel mogelijk van elkaar leren, is er aandacht voor de samenstelling van de groep. Deelnemers in een groep hebben zitten in een gelijksoortige fase van hun loopbaan.  

Om persoonlijke aandacht en groepsvorming te waarborgen, bestaat de groep uit maximaal 10 deelnemers.

 

Inleiding

Specialisten ouderengeneeskunde (SO) en huisartsen (HA) krijgen in toenemende mate de ruimte om leiderschap te tonen op de werkvloer. Functies als eerste geneeskundige en medisch manager bestaan al geruime tijd, maar ook in diverse samenwerkingsverbanden, projecten en commissies heb je als specialist regelmatig een leiderschapsrol. Op welke manier kun je deze kans het beste benutten?

In de leergang “Leiderschap in ontwikkeling” wordt je als SO of HA toegerust met nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschap en organisatie. Je wordt uitgedaagd om een eigen leiderschapsstijl te ontwikkelen die aansluit bij jouw persoonlijkheid, affiniteit en talenten.

Leerdoelen

Naast het medisch-inhoudelijke vakmanschap kunnen SO en HA een sterke positie innemen op het gebied van leiderschap en organisatie. Deze leergang ondersteunt SO en HA met deze ambitie door ze gericht toe te rusten met vaardigheden die hiervoor nodig zijn.

My-doc

J.kusters@my-doc.nl
29, Maliesingel, Utrecht, 3581BJ