Deze cursus is verlopen

Acute verslechtering bij thuiswonende ouderen II

Over de praktijk en de grote vragen achter die praktijk Ouderen wonen zo lang mogelijk thuis. Soms zelfs langer dan een, twee decennia geleden voor mogelijk werd gehouden. Thuiswonen draagt vaak bij een hogere kwaliteit van leven, maar acute fysieke en of mentale verslechtering is een zeer reëel risico. Wanneer dat optreedt, is snel, adequaat en in onderlinge afstemming handelen door betrokken professionals en mantelzorgers het devies.

219
5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 219
Opmerking :Arts € 219,- Overige deelnemers € 189,- Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst wordt het inschrijfgeld met € 30,- verhoogd.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
08 Jan 2019
31 Jan 2019
5 Punten
ABC1
Huisarts
08 Jan 2019
31 Jan 2019
5 Punten
ABC1
Physician Assistant
08 Jan 2019
31 Jan 2019
5 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
08 Jan 2019
31 Jan 2019
5 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Op deze dag wordt ingegaan op zeer recente vernieuwingen in de zorg rondom kwetsbare, thuiswonende ouderen. Sprekers behandelen kwesties als zorgmijdende ouderen, de status van de wilsverklaring en de toebedeling van verantwoordelijkheid in zorgnetwerken. Bovendien wordt ingezoomd op die luttele uren, soms dagen waarin verschillende professionals en familie gezamenlijk goede beslissingen moeten nemen. Wat wordt dan gevraagd van wie?

De feedback van de deelnemers aan de eerste editie van dit congres is een belangrijke bron van inspiratie geweest voor de invulling van deze tweede editie. Sprekers vertrekken zoveel mogelijk vanuit herkenbare, dagelijkse casuïstiek om op deze manier zo dicht mogelijk bij uw dagelijkse praktijk aan te sluiten.

Inleiding

Over de praktijk en de grote vragen achter die praktijk

Ouderen wonen zo lang mogelijk thuis. Soms zelfs langer dan een, twee decennia geleden voor mogelijk werd gehouden. Thuiswonen draagt vaak bij een hogere kwaliteit van leven, maar acute fysieke en of mentale verslechtering is een zeer reëel risico. Wanneer dat optreedt, is snel, adequaat en in onderlinge afstemming handelen door betrokken professionals en mantelzorgers het devies.

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH