Deze cursus is verlopen

Duurzame inzetbaarheid

In samenwerking met de NVDA. Deze praktijkgerichte, korte training geeft u handvatten om als werkgever gesprekken over duurzame inzetbaarheid met uw medewerkers te voeren. Met de door u opgedane kennis kunt u uw medewerkers tijdig laten versnellen, zich flexibel aan laten passen én vertragen om gezond, gemotiveerd en productief te blijven. U ontvangt inzichten uit recent wetenschappelijk onderzoek, deelt kennis en ervaringen met u...

395
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Opmerking :leden: €200,-

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
28 Dec 2018
28 Feb 2021
3 Punten
ABC1
Huisarts
28 Dec 2018
28 Feb 2021
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
28 Dec 2018
28 Feb 2021
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
28 Dec 2018
28 Feb 2021
3 Punten
ABC1

Competenties

Communicatie 100 %
Omschrijving

Omschrijving

De wereld van mens en werk verandert snel om ons heen. Dit ziet u ook terug in uw eigen huisartsenpraktijk. De centrale vraag in deze workshop is hoe u uw medewerkers gemotiveerd, gezond en productief kunt houden om hen in staat te stellen tot aan pensionering binnen of buiten de huisartsenpraktijk te blijven werken. Welke rol heeft u als werkgever hierin en wat verwacht u hierin van uw werknemers? Het gaat in deze workshop om het expliciet maken van verwachtingen naar de toekomst toe. Het betekent dat u als werkgever samen met uw medewerkers verkennende open gesprekken voert over jullie gezamenlijke toekomst. Dit vergt een omgeving waarin een ieder zich veilig voelt om eerlijk en open zijn/haar behoeftes en wensen te kunnen delen. Met als doel: samen sturing geven aan waardevol werk voor nu én in de toekomst.


Trainer:

Carla van Veen geeft uiteenlopende trainingen en (team)coachings op het gebied van leiderschap, verandermanagement, duurzame inzetbaarheid en persoonlijke effectiviteit. Zij heeft haar rol van trainer en coach in de afgelopen 15 jaar altijd succesvol weten te combineren met haar rol als leidinggevende, Managementteamlid en consultant. Daarnaast is zij een bevlogen inspirator en spreker op het gebied van duurzame inzetbaarheid en duurzaam talentmanagement. ‘Practice what you preach’ is haar motto.

Inleiding

In samenwerking met de NVDA.

Deze praktijkgerichte, korte training geeft u handvatten om als werkgever gesprekken over duurzame inzetbaarheid met uw medewerkers te voeren. Met de door u opgedane kennis kunt u uw medewerkers tijdig laten versnellen, zich flexibel aan laten passen én vertragen om gezond, gemotiveerd en productief te blijven.

U ontvangt inzichten uit recent wetenschappelijk onderzoek, deelt kennis en ervaringen met u collega’s en scherpt uw vaardigheden aan voor het voeren van open gesprekken met uw medewerkers over duurzame inzetbaarheid. Hoe blijf je toegevoegde waarde leveren voor de patiënten, de praktijk en jezelf én hoe stuur je op het gedrag dat hiervoor nodig is. Voor nu en de toekomst.

Programma

  • Duurzame inzetbaarheid: bepalende factoren uit wetenschappelijk onderzoek
  • In dialoog (betrokkenheid, gezondheid, ontwikkeling, organisatie en APK)
  • Veilig gespreksklimaaat
  • Bepalen doelen en voorbereiden gesprek met de werknemer
  • Gemeenschappelijke afspraken en sturen verwachtingen op concreet gedrag (voor nu én de toekomst)

Leerdoelen

  • weten wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en welke factoren bepalend zijn.
  • delen van kennis en ervaringen uit hun eigen praktijk over dit onderwerp.
  • weten wat er voor nodig is om een veilige setting te creëren en een open dialoog aan te gaan met medewerkers over dit onderwerp.
  • stilstaan bij wat je als werkgever in het gesprek met een werknemer wilt aankaarten en hoe je dit gesprek kunt voorbereiden.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL