Deze cursus is verlopen

CONGRES DE PATIËNT AAN HET ROER IN DE ZORG!?

Hoe kan je de invloed en medezeggenschap van patiënten in de curatieve zorg versterken? Wat levert dat op voor patiënten en zorgorganisaties? Hoe verbeter je de besluitvorming in de spreekkamer? En wat voor gevolgen heeft de nieuwe Wmcz? Deze (en andere) vragen staan centraal op het congres ‘De patiënt aan het roer’ op 12 april 2019 in Utrecht. Er zijn plenaire voordrachten en een groot aantal themagerichte parallelsessies en workshops...

295
5 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 295
Opmerking :Vertegenwoordigers van cliëntenraden: 195 euro

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Jan 2019
30 Jun 2019
5 Punten
ABC1
Huisarts
01 Jan 2019
30 Jun 2019
5 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Jan 2019
30 Jun 2019
5 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Jan 2019
30 Jun 2019
5 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 70 %
Kennis en wetenschap 30 %
Omschrijving

Omschrijving

Tijdens het congres op 12 april 2019 worden de volgende vragen beantwoord:

  • Hoe is het anno 2019 gesteld met de patiëntenparticipatie in Nederland? Wat zijn nieuwe ontwikkelingen? Waar zitten de knelpunten? Hoe kan het beter? En vooral: waar liggen kansen en mogelijkheden om patiënten meer inspraak en invloed te geven?
  • Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)? Wat zijn de gevolgen van deze wet voor patiënten en curatieve zorginstellingen? Hoe kan deze wet geïmplementeerd worden?
  • Hoe kan Shared Decision Making (SDM) bijdragen aan een betere besluitvorming in de spreekkamer? Wat zijn de voor- en nadelen van SDM? Welke goede voorbeelden zijn er?
  • Hoe kunnen patiënten meer invloed krijgen op de zorgverzekeraars en de politiek?
  • Hoe ga je om met patiënten die onvoldoende vaardig zijn (ongeletterden, sommige mensen met een migratie-achtergrond, ouderen met minder cognitieve vaardigheden)?
  • Wat zijn de regels rond medezeggenschap voor hoofdbehandelaars?
  • Hoe ga je om met klachtrecht (de Wkkgz) bij ketenzorg?
  • Hoe kunnen ehealth, e-panels en patiëntenportals bijdragen aan betere zorg vanuit patiëntenperspectief?


Inleiding

Hoe kan je de invloed en medezeggenschap van patiënten in de curatieve zorg versterken? Wat levert dat op voor patiënten en zorgorganisaties? Hoe verbeter je de besluitvorming in de spreekkamer? En wat voor gevolgen heeft de nieuwe Wmcz? Deze (en andere) vragen staan centraal op het congres ‘De patiënt aan het roer’ op 12 april 2019 in Utrecht. Er zijn plenaire voordrachten en een groot aantal themagerichte parallelsessies en workshops.

Let op: De accreditatie is in aanvraag. Het uiteindelijke aantal punten en voor wie dit congres is geaccrediteerd zal komen te staan op de site van de aanbieder. Hier kunt u komen door op de 'inschrijven' button te klikken.

Guus Schrijvers Academy

secretariaat@guusschrijvers.nl
5, Prof. R. Boslaan, Utrecht, 3571CL