Deze cursus is verlopen

Heb je een ogenblik?

De meerderheid van klachten in de oogheelkunde kan de huisarts zelf afhandelen, al dan niet in samenwerking met de optometrist. Een minderheid van de oogheelkundige problemen hoort bij de oogarts, soms met spoed. Hoe maak je het onderscheid en hoe maak je gebruik van KSYOS en wat als dat niet lukt? Let op: Cohesie organiseert nascholingen voor medewerkers van huisartsenpraktijken en de huisartsenposten in  Noord-Limburg.  U kunt...

Gratis
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
31 Dec 2018
31 Dec 2020
2 Punten
ABC1
Huisarts
31 Dec 2018
31 Dec 2020
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
31 Dec 2018
31 Dec 2020
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
31 Dec 2018
31 Dec 2020
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 40 %
Omschrijving

Omschrijving

In deze scholing staat basiskennis van de oogheelkundige behandeling centraal met daarbij de laatste ontwikkelingen: een forse toename van het aantal (hoog) myopen en de hoge prevalentie normal tension glaucoma! Samenwerking met optometristen, verwijzing en terugverwijzing komen, gekoppeld aan de onderwerpen, aan de orde.

Inleiding

De meerderheid van klachten in de oogheelkunde kan de huisarts zelf afhandelen, al dan niet in samenwerking met de optometrist. Een minderheid van de oogheelkundige problemen hoort bij de oogarts, soms met spoed. Hoe maak je het onderscheid en hoe maak je gebruik van KSYOS en wat als dat niet lukt?


Let op: Cohesie organiseert nascholingen voor medewerkers van huisartsenpraktijken en de huisartsenposten in Noord-Limburg. U kunt alleen deelnemen wanneer u onder deze regio valt.

Leerdoelen

Na het volgen van deze scholing:

  • heb je je basiskennis oogheelkunde opgefrist;
  • weet je beter welke oogpatiënt naar de optometrist gestuurd kan worden voor triage via KSYOS;
  • weet je wat je moet doen als je niet kunt doorsturen naar KSYOS, bij infecties in het oog, vreemd voorwerp of vloeistof in het oog, flitsen en floaters en acuut visusverlies;
  • ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Cohesie Cure & Care BV

a.schers@cohesie.org
20, Professor Gelissensingel, VENLO, 5912JX