Deze cursus is verlopen

Didactische Cursus voor Instructeurs

Doel van de Didactische Cursus voor Instructeurs (DCI) is het aanleren van vaardigheden om specialistisch reanimatieonderwijs te verzorgen. De cursist leert om lezingen te verzorgen, vaardigheden te instrueren en scenario-onderwijs te begeleiden. Er wordt volop aandacht besteed aan het verzorgen van feedback, beoordelen van kandidaten, toepassen van niet-technische vaardigheden en het omgaan met materialen. De cursist wordt tijdens de cursus...

750
12 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 750

Beroepen

Anesthesioloog
12 Punten
ABAN-C2
Arts klinische chemie
12 Punten
ABAN-C2
Arts nucleaire geneeskunde
12 Punten
ABAN-C2
Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Punten
ABC1
Artsen | Mondziekten en kaakchirurgie (kaakchirurg)
12 Punten
ABAN-C2

Competenties

Medische handelen 80 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Aanleren van didactische vaardigheden om (reanimatie)cursussen te verzorgen waarbij het format van de Generic Instructor Course wordt gevolgd.

De cursist wordt aangeleerd om lezingen te verzorgen, vaardigheden te instrueren en scenario onderwijs te begeleiden. Tevens wordt aandacht besteed aan het verzorgen van feed-back, beoordelen en het omgaan met materialen. De cursist wordt tijdens de cursus intensief begeleid en beoordeeld door de faculty.

Inleiding

Doel van de Didactische Cursus voor Instructeurs (DCI) is het aanleren van vaardigheden om specialistisch reanimatieonderwijs te verzorgen.


De cursist leert om lezingen te verzorgen, vaardigheden te instrueren en scenario-onderwijs te begeleiden. Er wordt volop aandacht besteed aan het verzorgen van feedback, beoordelen van kandidaten, toepassen van niet-technische vaardigheden en het omgaan met materialen. De cursist wordt tijdens de cursus intensief begeleid en beoordeeld door de instructeursgroep (faculty).

Programma

De cursist wordt aangeleerd om lezingen te verzorgen, vaardigheden te instrueren en scenario-onderwijs te begeleiden. Tevens wordt aandacht besteed aan het verzorgen van feedback, beoordelen en het omgaan met materialen. De cursist wordt tijdens de cursus DCI intensief begeleid en beoordeeld door de faculty.

Leerdoelen

Na het doorlopen van de Didactische Cursus voor Instructeurs is de cursist in staat om:

  • Lectures te verzorgen.
  • Deelvaardigheden te instrueren volgens de 4-stappenmethodiek.
  • Scenario-onderwijs te begeleiden.
  • Voor- en nadelen van verschillende onderwijsvormen te kunnen benoemen en toe te passen.
  • Feedback volgens de huidige inzichten te verzorgen.
  • Cursisten weloverwogen te beoordelen.

OSG

info@OSG.nl
306346580
7, Ringveste, A, Houten, 3992DD