Deze cursus is verlopen

E-learning: introduction to integrative mental health: depression & anxiety

Deze e-learning wordt aangeboden in samenwerking met de University of Arizona. Psychische gezondheid wordt sterk beinvloed door leefstijlfactoren zoals chronische stress, weinig bewegen, slechte voeding, obesitas, verslavingen en eenzaamheid. Veel patienten maken gebruik van complementaire behandelmethoden mede als gevolg van de soms ernstige bijwerkingen van psychofarmaca. Deze elearning geeft praktische handvatten voor clinici die meer...

155
6 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 155

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
08 Nov 2018
30 Sep 2021
6 Punten
ABC1
Huisarts
08 Nov 2018
30 Sep 2021
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
08 Nov 2018
30 Sep 2021
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
08 Nov 2018
30 Sep 2021
6 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze e-learning wordt aangeboden in samenwerking met de University of Arizona. Psychische gezondheid wordt sterk beinvloed door leefstijlfactoren zoals chronische stress, weinig bewegen, slechte voeding, obesitas, verslavingen en eenzaamheid. Veel patienten maken gebruik van complementaire behandelmethoden mede als gevolg van de soms ernstige bijwerkingen van psychofarmaca. Deze elearning geeft praktische handvatten voor clinici die meer willen weten over de ‘evidence’ achter complementaire behandelmogelijkheden bij met name depressie en angstklachten en hoe dit op een veilige manier te combineren met huidige behandelstandaarden.

Deze e-learning is al jaren in de VS geaccrediteerd voor 6 CME (Amerikaanse accreditatie) voor alle artsen en is onderdeel van het 2-jarige fellowship Integrative Medicine van Dr. Weil. De kwaliteit is hoogstaand en er wordt gewerkt met verschillende werkvormen (interactieve casuistiek, quizen en video). De geschatte tijdsinvestering is 6 uur. Alle onderdelen zijn in het engels, zo ook de toelichting hieronder.


Let op:

Voor huisartsen, medische specialisten en andere artsen: Ondanks dat deze elearning voor Amerikaanse artsen geaccrediteerd is, heeft de KNMG geen accreditatiepunten toegekend. Wel is het mogelijk -zoals vaker bij internationale scholingen/congressen- om met het Amerikaanse certificaat (6 CME) dat je per mail ontvangt, bij je eigen wetenschappelijke vereniging een individueel verzoek tot accreditatie in te dienen.

Amsterdam School for Integrative Medicine

claudia@schoolforintegrativemedicine.nl
464, Kennemerstraatweg, B kamer 1.4.03, Heiloo, 1851NG