Deze cursus is verlopen

Ja dokter, nee dokter... De praktijk de baas!

Masterclass Efficiënte consultvoering en therapietrouw Consulten voeren is voor de meeste medici dagelijkse kost. Maar krijgt u als arts de werkelijke hulpvraag op tijd op tafel? Lukt het om diagnose en behandelplan duidelijk uit te leggen? Volgt de patiënt uw adviezen op en wordt het behandelplan uitgevoerd? U kent vast ook het ‘deurknopfenomeen’ en merkt dat sommige van uw patiënten ja zeggen en nee doen. Als uw spreekuren dan, mede...

1295
12 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1295

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
21 Mar 2019
22 Mar 2019
12 Punten
ABC1
Huisarts
21 Mar 2019
22 Mar 2019
12 Punten
ABC1
Physician Assistant
21 Mar 2019
22 Mar 2019
12 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
21 Mar 2019
22 Mar 2019
12 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Communicatie 50 %
Professionaliteit en kwaliteit 30 %
Omschrijving

Omschrijving

Masterclass Efficiënte consultvoering en therapietrouw

Consulten voeren is voor de meeste medici dagelijkse kost. Maar krijgt u als arts de werkelijke hulpvraag op tijd op tafel? Lukt het om diagnose en behandelplan duidelijk uit te leggen? Volgt de patiënt uw adviezen op en wordt het behandelplan uitgevoerd?

U kent vast ook het ‘deurknopfenomeen’ en merkt dat sommige van uw patiënten ja zeggen en nee doen. Als uw spreekuren dan, mede hierdoor, ook nog eens uitlopen is dat zowel voor u als voor uw patiënten vermoeiend en stressvol.

Efficiënte consultvoering

In deze interactieve tweedaagse Masterclass besteden we o.a. aandacht aan efficiënte consultvoering. Hoe kunt u op een ontspannen manier een patiënt- en doelgericht consult voeren binnen de gestelde tijd?

U verkrijgt verrassende inzichten in wat de invloed van uw eigen aard op het consult is. Wat zijn de valkuilen van de perfectionisten en de lieverds onder u die geen nee kunnen zeggen en hoe moet u hiermee omgaan? Hoe kunnen de verwachtingen van arts en patiënt gemanaged worden? Een juiste doelstelling, prioritering, gesprekstechnieken en inzichten in uw eigen aard(igheden) zijn van groot belang. De tips & trics van Lucie Douwes Dekker en uw medecursisten zorgen ervoor dat er daadwerkelijk iets kan gaan veranderen in uw consultvoering van morgen.

Therapietrouw

Om uw patiënten te motiveren moeten ze begrijpen wat ze mankeren en wat ze eraan kunnen doen. Aandachtopwekkende technieken zijn hiervoor onontbeerlijk. Maar ook het uitvragen van de acceptatie en het gebruik van de motivatiemeetlat zijn technieken om therapietrouw te bevorderen. Ja dokter nee dokter, kunt u zo veranderen in: ja dokter ja doen!


Leerdoelen

Na deze Masterclass weet u hoe u uw consulten ontspannen binnen de gereserveerde tijd kunt afronden, waarna uw patiënt tevreden de deur uitgaat en uw adviezen daadwerkelijk opvolgt.

Brainfeed

info@brainfeed.nl
20, Homeruslaan, Zeist, 3707GS