Deze cursus is verlopen

Basaal bolus insulinetherapie

Endocrien/metabool

De diabeet is een grote patiëntengroep binnen de huisartsenpraktijk. Veelal worden deze patiënten ingesteld op een standaard insuline therapie die nauwelijks flexibiliteit biedt. In deze training krijgt u handvatten wanneer en hoe u patiënten overzet op een 4 x daags insulineschema en hoe deze therapie, afhankelijk van wat de patiënt aankan, uit te breiden valt naar een zekere mate van zelfregulatie, waardoor uw patiënt een...

Gratis
2 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

De diabeet is een grote patiëntengroep binnen de huisartsenpraktijk. Veelal worden deze patiënten ingesteld op een standaard insuline therapie die nauwelijks flexibiliteit biedt.

In deze training krijgt u handvatten wanneer en hoe u patiënten overzet op een 4 x daags insulineschema en hoe deze therapie, afhankelijk van wat de patiënt aankan, uit te breiden valt naar een zekere mate van zelfregulatie, waardoor uw patiënt een meer flexibel leven kan leiden en die ook de bloedsuikerregulatie ten goede komt. In de training leert u hoe een patiënt in te stellen van een 1 daags of 2 x daags insulineschema , op een basis schema van basaal bolus. Vervolgens gaat de trainer aan de hand van theorie en casuïstiek met u op onderzoek uit hoe dit basis basaal bolus schema om te buigen valt naar flexibele insulinetherapie.


Inschrijven kan tot 3 weken voor de cursusdatum mits je een medrie-account hebt.

Leerdoelen

  • Na afloop van de scholing heeft de deelnemer kennis om een patiënt van een 1 of 2x daags insulineschema op een basis schema van basaal bolus.
  • Na afloop van de scholing heeft de deelnemer handvatten hoe een schema van basaal bolus omgebogen kan worden naar flexibele insulinetherapie.

Medrie BV

zwolle@medrie.nl
18, Dr. Klinkertweg, Zwolle, 8025BS