Deze cursus is verlopen

Catharina Hart- en Vaatcentrum | Regional scientific battle: Catheter versus Scalpel

Circulatorius

Het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis nodigt u graag uit voor de 1e “regional scientific battle”. Het doel van deze dag is om kennis, ervaringen en nieuwe ontwikkelingen te delen én elkaar te informeren en te inspireren. Diverse cardiologen en huisartsen uit de hele regio én cardiologen en cardiothoracaalchirurgen uit het Catharina Ziekenhuis nemen actief deel aan de battle. Hun wederzijdse visie op diverse behandelingen...

Gratis
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Huisarts
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
6 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
6 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis nodigt u graag uit voor de 1e “regional scientific battle”. Het doel van deze dag is om kennis, ervaringen en nieuwe ontwikkelingen te delen én elkaar te informeren en te inspireren.

Diverse cardiologen en huisartsen uit de hele regio én cardiologen en

cardiothoracaalchirurgen uit het Catharina Ziekenhuis nemen actief deel aan de battle.

Hun wederzijdse visie op diverse behandelingen worden uitgebreid bediscussieerd.


Een wetenschappelijke dag: 3 behandelmethoden naast elkaar, d.w.z. AVR versus TAVI, een Mini-MVP versus een Mitraclip en een Mini-maze versus medicijnen versus een ablatie.


We willen dan diverse disciplines (huisarts, cardioloog, beiden uit de (grote) regio, cardiochirurg) laten discussiëren, met natuurlijk interactie vanuit de zaal, onder leiding van een moderator over hoe men tot een behandelmethode komt en wat het beste voor de patiënt is en waarom. Met ondersteuning van echo’s, cag- films, behandelingen op film, protocollen etc.


De rol van de huisarts zal zijn om aan te geven hoe hij/zij de patiënt gepresenteerd krijgt op het spreekuur, hoe is het verloop, wat wordt er gedaan, wanneer wordt iemand ingestuurd en waarom etc.

Stichting Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg

Onze naam zegt het al, wij staan voor kwaliteit. Wij willen goede zorg voor patiënten, zorg die toegankelijk is en betaalbaar blijft. Zorg door deskundige professionals die de patiënt écht centraal zetten. Dat is onze maatschappelijke ambitie.
info@stichtingkoh.nl
0402310620
100, Tilburgseweg-West, Eindhoven, 5652NP