Deze cursus is verlopen

4e optimale zorg - Dappere Dokters conferentie 2018

Beste collega's, Wij nodigen jullie van harte uit voor de 4e Optimale Zorg - Dappere Dokters Conferentie. Een conferentie vóór en dóór dokters: medisch specialisten van het Spaarne Gasthuis, huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde uit de Bollenstreek Noord, de Haarlemmermeer, Velsen en Zuid-Kennemerland. Optimale zorg is de meest gunstige zorg voor de patiënt, waarbij de persoon belangrijker is dan de aandoening. Hoe hou je als...

Gratis
2 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Gratis
Opmerking :wordt betaald

Beroepen

Anesthesioloog
2 Punten
ABAN-C2
Arts klinische chemie
2 Punten
ABAN-C2
Arts nucleaire geneeskunde
2 Punten
ABAN-C2
Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Artsen | Mondziekten en kaakchirurgie (kaakchirurg)
2 Punten
ABAN-C2

Competenties

Samenwerken 40 %
Communicatie 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Beste collega's,

Wij nodigen jullie van harte uit voor de 4e Optimale Zorg - Dappere Dokters Conferentie.


Een conferentie vóór en dóór dokters: medisch specialisten van het Spaarne Gasthuis, huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde uit de Bollenstreek Noord, de Haarlemmermeer, Velsen en Zuid-Kennemerland.


Optimale zorg is de meest gunstige zorg voor de patiënt,

waarbij de persoon belangrijker is dan de aandoening.

Hoe hou je als dokter dit principe overeind in een zorgsysteem met beloning op basis van productie en doorgeschoten regelgeving en protocollering, die leiden tot defensief gedrag. Je moet op de werkvloer en daarbuiten best een beetje dapper te zijn. Door samen tegenwicht te geven aan systeemfactoren en krachten die optimale zorg hinderen.


Deze scholing wordt u aangeboden door het Spaarne Gasthuis, de medische staf van het Spaarne Gasthuis, Huisartsen Coöperatie Zuid-Kennemerland (HCZK), de Huisartsen Vereniging Haarlemmermeer, de LHV Kring Noord-Holland Midden.

Programma

Na een inleiding van Prof. Dr Niek de Wit van het UMC Utrecht over evidence van onzinnige zorg en overdiagnostiek, volgen er een paar korte powerpitches van directe collega's. Waar lopen we dagelijks tegen aan?

In groepen voeren we verder de discussie, die moeten resulteren in een paar overzichtelijk projecten die ook nog eens energie opleveren. Hoe kunnen we nieuwe stappen zetten bij het realiseren van optimale zorg en reduceren van overdiagnostiek en medicalisering?


Het programma wordt voorgezeten door Peter de Groof, huisarts en Frank de Beer, Neuroloog


Let op: Gewijzigde locatie!

De locatie is dit jaar Buitenplaats de Plantage

Vogelenzangseweg 49

2114 BB Vogelenzang

Stichting DOKh

secretariaat@dokh.nl
0725279100
6, Robijnstraat, Alkmaar, 1812RB