Deze cursus is verlopen

Registeropleiding Compliance Officer in de Zorg

De afgelopen jaren is gebleken dat externe toezichthouders hard kunnen optreden wanneer misstanden in de zorg plaatsvinden. Misstanden worden bovendien breed uitgemeten in de media. Om verantwoorde zorg te leveren en sancties te voorkomen moeten zorginstanties relevante wetgeving vertalen in praktische en heldere interne regels en processen en sturen op een open compliance cultuur.  Een vakbekwame compliance officer maakt in de praktijk...

3200
30 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 3200
Opmerking :Na 01-01-2019 zijn de kosten deelname € 3.200 voor de gehele opleiding (5 dagen) of € 825 per afzonderlijke opleidingsdag.

Beroepen

Anesthesioloog
30 Punten
ABAN
Arts
30 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
30 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
30 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
30 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 20 %
Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Rol compliance officer

De compliance officer dient er aan bij te dragen dat het compliance programma van de zorginstelling up to date is en blijft en zodoende de risico’s adequaat te beheersen. Daarvoor zal de compliance officer goed ingevoerd moeten zijn in alle relevante zorgwetgeving, maar ook zeker in aanverwante rechtsgebieden. Compliance officer is echt een vak apart.

Aanpak

Tijdens de opleiding is de opdracht voor iedere deelnemer te werken aan het opstellen/actualiseren van het eigen compliance programma. Hierdoor heeft de deelnemer aan het einde van deze opleiding de nodige vakbekwaamheid opgedaan en beschikt de zorginstelling over eenaanzet voor een compliance programma. Uiteraard zijn de netwerk- en reflectiefunctie van deze opleiding eveneens belangrijke onderdelen.

Inleiding

De afgelopen jaren is gebleken dat externe toezichthouders hard kunnen optreden wanneer misstanden in de zorg plaatsvinden. Misstanden worden bovendien breed uitgemeten in de media. Om verantwoorde zorg te leveren en sancties te voorkomen moeten zorginstanties relevante wetgeving vertalen in praktische en heldere interne regels en processen en sturen op een open compliance cultuur.

Een vakbekwame compliance officer maakt in de praktijk een belangrijk verschil. Met dit doel zijn zorgexperts een opleiding voor Compliance Officer in de Zorg gestart.

Programma

Cursusdata zijn: 22 februari 2019; 8 maart 2019; 29 maart 2019, 26 april 2019 en 10 mei 2019.

In plaats van de gehele opleiding te doen is het mogelijk om aan een losse opleidingsdag deel te nemen.

Boerhaave Nascholing

boerhaavenascholing@lumc.nll
21, Hippocratespad, LEIDEN, 2333ZD