Deze cursus is verlopen

Bloedafname voor politie en justitie

Bloed/Organen

Sinds 1 juli 2017 is naast het gebruik van alcohol (> 0,5 promille in bloed) ook het gebruik van drugs en geneesmiddelen (boven een bepaalde concentratie in het bloed) tijdens verkeersdeelname strafbaar. Vanaf 1 juli 2017 mag de politie ook bij mensen die verdacht worden van geweldsmisdrijven testen op het gebruik van geweld bevorderende middelen: alcohol, cocaïne, amfetamine en metamfetamine. Bij veroordeling voor een geweldsmisdrijf...

Gratis
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Samenwerken 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Sinds 1 juli 2017 is naast het gebruik van alcohol (> 0,5 promille in bloed) ook het gebruik van drugs en geneesmiddelen (boven een bepaalde concentratie in het bloed) tijdens verkeersdeelname strafbaar. Vanaf 1 juli 2017 mag de politie ook bij mensen die verdacht worden van geweldsmisdrijven testen op het gebruik van geweld bevorderende middelen: alcohol, cocaïne, amfetamine en metamfetamine. Bij veroordeling voor een geweldsmisdrijf zal het gebruik van deze middelen tijdens het misdrijf strafverhogend werken. Veel informatie hieromtrent is te lezen in de FMMU medTzorg richtlijn “Bloedafname voor politie en justitie”

Programma

Op donderdag 15 november 2018 zal de heer R. Kamphorst, verkeersspecialist van de politie Amersfoort een nascholing geven over dit onderwerp.

 

Locatie: FMMU/MedTzorg Herculesplein 357

We beginnen om 18.00 met inloop en broodjes.

Van 18.30-20.30 programma (met pauze).

 

 

Graag opgeven via Annemieke Rutgers (email: sonwezen@fmmu.nl).

FMMU bv en medTzorg

nheemskerk@fmmu.nl
357, Herculesplein, Utrecht, 3584AA