Deze cursus is verlopen

Basiscompetenties Motiverende Gespreksvoering

Mensen met chronische aandoeningen staan voor de opgave nogal wat veranderingen in hun leven te realiseren. Of het nu gaat om het consequent gebruiken van medicatie, het aanpassen van de inrichtingen van een huis ter preventie van vallen, het ontwikkelen van een actievere levensstijl, het aanpassen van een dagindeling in verband met belasting/belastbaarheid: de cliënt is vaak ambivalent. Motiverende gespreksvoering (Motivational Intervieuwin...

234
12 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 234
Opmerking :De cursusprijs bedraagt totaal € 3.750,- voor maximaal 16 deelnemers. Deze prijs is inclusief BTW en reistijd en –kosten en cursusmappen van maximaal 16 deelnemers.

Beroepen

Anesthesioloog
24 Sep 2018
23 Sep 2019
12 Punten
ABAN-C2
Arts klinische chemie
24 Sep 2018
23 Sep 2019
12 Punten
ABAN-C2
Arts nucleaire geneeskunde
24 Sep 2018
23 Sep 2019
12 Punten
ABAN-C2
Arts voor verstandelijk gehandicapten
24 Sep 2018
23 Sep 2019
12 Punten
ABC1
Artsen | Mondziekten en kaakchirurgie (kaakchirurg)
24 Sep 2018
23 Sep 2019
12 Punten
ABAN-C2

Competenties

Communicatie 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Mensen met chronische aandoeningen staan voor de opgave nogal wat veranderingen in hun leven te realiseren. Of het nu gaat om het consequent gebruiken van medicatie, het aanpassen van de inrichtingen van een huis ter preventie van vallen, het ontwikkelen van een actievere levensstijl, het aanpassen van een dagindeling in verband met belasting/belastbaarheid: de cliënt is vaak ambivalent.

Motiverende gespreksvoering (Motivational Intervieuwing) is een (evidence based) benadering die je helpt om de mensen waarbij het veranderen niet vanzelf gaat, nog beter te begeleiden.

Heeft u / uw team belangstelling? Mail dan naar m.vanuden@devraagcentraal.nl. In overleg bepalen we de data. Vervolgens krijgt u een offerte toegestuurd. Zodra de offerte ondertekend retour is, zijn de afspraken definitief. 

Programma

De training gaat uit van situaties uit de ergotherapiepraktijk. Na een korte inleiding over motiverende gespreksvoering oefenen we gezamenlijk met casuïstiek uit de ergotherapiepraktijk. In de weken tussen de twee cursusdagen ga je aspecten uitproberen in de praktijk.

De tweede cursusdag staan die ervaringen centraal. Wat werkt voor jou? Waar ervaar je knelpunten? We bespreken de ervaringen en oefenen aan de hand van casuïstiek van cursisten.

Dag 1: Inleiding motiverende gespreksvoering en oefenen met de basisprincipes;

Dag 2: Verdieping en toepassing op casuïstiek uit jouw eigen praktijk.

Reken ter voorbereiding op de eerste cursusdag op 2 uur zelfstudie en in de weken tussen de beide cursusdagen op 4 uur zelfstudie.

Leerdoelen

De deelnemer:

- kent de principes van de motiverende gespreksvoering;

- kent de basisgesprekstechnieken en kan deze toepassen;

- ken herkennen in welke veranderfase een cliënt zich bevindt;

- kan per fase aangeven wat de relevante interventies zijn vanuit de motiverende gespreksvoering;

- kan de juiste gespreksinterventies toepassen om de cliënt te ondersteunen verandering te

overwegen en ambivalentie op te lossen;

- kan verandertaal herkennen en uitlokken.

De VRAAG centraal

m.vanuden@devraagcentraal.nl
136, Kortenhoefsedijk, Kortenhoef, 1241LX