Deze cursus is verlopen

ABC van de nefrologie

Endocrien/metabool

In Nederland hebben 2 op de 3 mensen met diabetes een verhoogd risico op nierproblemen. In de praktijk heeft 40% van de patiënten al een flink verlaagde klaring. Chronische nierschade komt vaak voor, wordt onvoldoende herkend en niet afdoende behandeld. Dit is dan ook een zaak voor zowel de 1e als 2e lijn. Tijdens deze nascholing leert u aan de hand van casuïstiek nierschade te herkennen en het moment te bepalen waarop met de behandeling...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
24 Sep 2018
23 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Huisarts
24 Sep 2018
23 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
24 Sep 2018
23 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
24 Sep 2018
23 Sep 2019
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

In Nederland hebben 2 op de 3 mensen met diabetes een verhoogd risico op nierproblemen. In de praktijk heeft 40% van de patiënten al een flink verlaagde klaring.

Chronische nierschade komt vaak voor, wordt onvoldoende herkend en niet afdoende behandeld. Dit is dan ook een zaak voor zowel de 1e als 2e lijn. Tijdens deze nascholing leert u aan de hand van casuïstiek nierschade te herkennen en het moment te bepalen waarop met de behandeling dient te worden gestart, evenals de praktische consequenties die diabetische nefropathie met zich meebrengt.

Leerdoelen

Tijdens deze nascholing leert u nierschade te herkennen en het moment te bepalen waarop met de behandeling dient te worden gestart, evenals de praktische consequenties die diabetische nefropathie met zich meebrengt.

MedClass (Boehringer Ingelheim B.V.)

MedClass is het educatieve platform van Boehringer Ingelheim B.V. Bij MedClass leer je op jouw manier. Kies voor een nascholing op locatie, bekijk onze video’s of volg een e-learning wanneer het jou uitkomt.