Deze cursus is verlopen

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking

Door de stijgende levensverwachting komt dementie bij mensen met een verstandelijke beperking steeds vaker voor. Op 40-jarige leeftijd heeft 25% al symptomen van deze ziekte. Het vroegtijdig herkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking is vaak lastig maar wel belangrijk om de kwaliteit van leven hoog te houden. Symptomen zoals geheugenproblemen, trager handelen, verslechtering van de motoriek en spraakproblemen worden...

395
6 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 395
Opmerking :De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 395,- voor de gehele dag. Dit bedrag is inclusief digitaal naslagwerk, hand-outs, lunch en exclusief BTW en eventuele kortingen.

Beroepen

Anesthesioloog
19 Sep 2018
18 Sep 2019
6 Punten
ABAN
Arts
19 Sep 2018
18 Sep 2019
6 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
19 Sep 2018
18 Sep 2019
6 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
19 Sep 2018
18 Sep 2019
6 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
19 Sep 2018
18 Sep 2019
6 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 40 %
Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Tijdens dit congres krijgt u onder meer antwoord op onderstaande vragen:

  • Waar moet u op letten bij (vroeg)signalering van dementie?
  • Welke signalen wijzen op psychische klachten bij mensen met een verstandelijke beperking en dementie?
  • Wat zijn de gevolgen van cognitieve en motorische beperkingen?
  • Hoe helpt u uw cliënt met slikproblemen?

In de middag volgt u een verdiepingssessie naar keuze over prikkelverwerking, eet- en drinkproblemen, beweging of ethische dilemma's.


Let op: accreditatie onder voorbehoud, deze is in aanvraag.

Inleiding

Door de stijgende levensverwachting komt dementie bij mensen met een verstandelijke beperking steeds vaker voor. Op 40-jarige leeftijd heeft 25% al symptomen van deze ziekte. Het vroegtijdig herkennen van dementie bij mensen met een verstandelijke beperking is vaak lastig maar wel belangrijk om de kwaliteit van leven hoog te houden. Symptomen zoals geheugenproblemen, trager handelen, verslechtering van de motoriek en spraakproblemen worden pas laat als dementie herkend.

Als zorgverlener speelt u een belangrijk rol in de signalering en begeleiding van cliënten met dementie en een verstandelijke beperking. Weet u waar u op moet letten bij het signaleren van dementie? Hoe u uw cliënt actief houdt? Wat u wel en niet moet doen met prikkels? En hoe u kunt ondersteunen bij gevorderde dementie?

Herken dementie bij mensen met een verstandelijke beperking en leer wat u kunt doen om de kwaliteit van leven hoog te houden.

Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
2, De Dreef, Zeist, 3706BR