Deze cursus is verlopen

Pijn te lijf op de werkvloer! Bedside teaching

Bewegingsapparaatzenuwstelsel

In samenwerking met uw lokale pijnspecialist in uw regionale ziekenhuis, organiseert Grünenthal een bedside-teaching over pijnbehandeling voor de huisarts, kleinschalig opgezet met maximaal 8 huisartsen per bijeenkomst. De nascholing bestaat uit een theoretisch gedeelte, waar de verschillende werkingsmechanismen van pijn en de behandeling, zowel niet-medicamenteus als medicamenteus aan bod komen. Er wordt stil gestaan bij de NHG-...

Gratis
3 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
03 Sep 2018
02 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Huisarts
03 Sep 2018
02 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
03 Sep 2018
02 Sep 2019
3 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
03 Sep 2018
02 Sep 2019
3 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

In samenwerking met uw lokale pijnspecialist in uw regionale ziekenhuis, organiseert Grünenthal een bedside-teaching over pijnbehandeling voor de huisarts, kleinschalig opgezet met maximaal 8 huisartsen per bijeenkomst.

De nascholing bestaat uit een theoretisch gedeelte, waar de verschillende werkingsmechanismen van pijn en de behandeling, zowel niet-medicamenteus als medicamenteus aan bod komen. Er wordt stil gestaan bij de NHG-standaard chronische pijn en handvatten gegeven over het wel of niet doorsturen van uw patiënt naar de tweede lijn. Ook is er de mogelijkheid casuïstiek te bespreken met de pijnspecialist.

Het andere gedeelte bestaat uit het ‘live’ bijwonen op de OK van een aantal invasieve ingrepen om pijn te bestrijden.


Let op: U kunt alleen aan deze nascholing deelnemen als u een uitnodiging hiervan heeft ontvangen.


Leerdoelen

Het doel van deze nascholing is deskundigheidsbevordering van huisartsen en het optimaliseren van communicatie tussen de eerste en tweede lijn op het gebied van pijnbestrijding. Na afloop van de bedside teaching heeft u een goede update gekregen in het diagnosticeren van pijn, de mogelijkheden van pijnbestrijding en de rol binnen het multidisciplinaire pijnteam.

TCM Congress Management BV

meeting@tcman.nl
14, De Corridor, -K, Breukelen, 3621ZB