Deze cursus is verlopen

E-learning Insectenallergie

In deze E-learning wordt een allergie voor insectengif behandeld. Wanneer is er sprake van insectengifallergie en wanneer spreken we nog over een ‘normale reactie’ op een insectensteek. Als er sprake is van insectengifallergie welke insecten kunnen hier dan verantwoordelijk voor zijn en welke klachten horen daarbij (lokale, systemische en anafylactische reacties). U leert over de mogelijkheden binnen de diagnostische fase (anamnese,...

Gratis
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
22 Aug 2018
21 Aug 2020
2 Punten
ABAN
Arts
22 Aug 2018
21 Aug 2020
2 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
22 Aug 2018
21 Aug 2020
2 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
22 Aug 2018
21 Aug 2020
2 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
22 Aug 2018
21 Aug 2020
2 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 80 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Omschrijving

In deze E-learning wordt een allergie voor insectengif behandeld. Wanneer is er sprake van insectengifallergie en wanneer spreken we nog over een ‘normale reactie’ op een insectensteek. Als er sprake is van insectengifallergie welke insecten kunnen hier dan verantwoordelijk voor zijn en welke klachten horen daarbij (lokale, systemische en anafylactische reacties). U leert over de mogelijkheden binnen de diagnostische fase (anamnese, lichamelijk onderzoek, huidtests, in-vitro diagnostiek inclusief de rol van Componend Resolved Diagnostics en proefsteken) en de behandelfase (preventie, noodmedicatie en allergie immunotherapie). U leert over de impact die insectengifallergie kan hebben op de kwaliteit van leven en hoe dit de behandeling stuurt. Daarnaast is er aandacht voor eventueel onderliggend lijden bij ernstige allergische reacties, zoals mastocytose.

De E-learning is opgebouwd aan de hand van casuïstiek gebaseerd op veelgestelde vragen uit de praktijk. Aan het einde van de E-learning wordt uw kennis getoetst door middel van 20 toetsvragen.

Springer Media (BSL & Springer Healthcare)

congressen@bsl.nl
2, Het Spoor, Houten, 3994AK