Deze cursus is verlopen

SBPR congres ‘Understanding The Mechanisms Of Back Pain: Work, Rest And Play’

De Britse Society for Back Pain Research (SBPR) organiseert jaarlijks, afwisselend in de UK of op locatie elders in Europa (2016 in Denemarken), een symposium over (rug)pijn. Dit jaar vindt deze tweedaagse internationale annual SBPR-meeting plaats in Groningen. Het programma bestaat uit plenaire sessies, posterpresentaties en een sociaal programma op de eerste avond. Zowel leden van de Society als niet-leden zijn welkom om deel te...

315
11 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 315
Opmerking :PhD-studenten en presenters: € 95,- Diner kosten bedragen: € 50,-

Beroepen

Anesthesioloog
11 Punten
ABAN-C2
Arts klinische chemie
11 Punten
ABAN-C2
Arts nucleaire geneeskunde
11 Punten
ABAN-C2
Arts voor verstandelijk gehandicapten
11 Punten
ABC1
Artsen | Mondziekten en kaakchirurgie (kaakchirurg)
11 Punten
ABAN-C2

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Rugpijn is een van de meest prevalente aandoeningen, met grote persoonlijke en maatschappelijke gevolgen. Effectieve behandelingen zijn beschikbaar voor sommige patiënten, maar de gemiddelde omvang van de effecten is beperkt en er zijn nog veel wetenschappelijke en klinische uitdagingen.

Een daarvan betreft het mechanisme van rugpijn en beperkingen in het functioneren. Nader onderzoek naar mechanismen is nodig om de pijn en beperkingen beter te begrijpen en op basis daarvan interventies beter te personaliseren. De verwachting is dat dit positieve invloed heeft op de effectiviteit.

Tijdens het tweedaagse Engelstalige congres, georganiseerd vanuit de Society for Back Pain Research (SBPR) komen onderzoekers en clinici uit de UK en Nederland samen. Zij vertegenwoordigen het multidisciplinaire veld en delen onderzoeksresultaten vanuit bio-psycho-sociaal perspectief, en beslaan de volle breedte van het onderzoeksveld: basaal, preklinisch, klinisch en bedrijfsgezondheidszorg. Het is voor de deelnemers dan ook een uitgelezen kans om gedurende twee dagen het ‘eigen’ veld te verdiepen en kennis te nemen van ‘aanpalende’ velden. Dit is een belangrijke voorwaarde voor effectieve ketenzorg.

Het programma bestaat uit 4 keynote lectures, plenaire sessies, poster (oral) presentaties, poster sessies (ruim 60 posters) en een openbaar debat over de positieve en de negatieve kanten van de randomized clinical trials (RCT).


Inleiding

De Britse Society for Back Pain Research (SBPR) organiseert jaarlijks, afwisselend in de UK of op locatie elders in Europa (2016 in Denemarken), een symposium over (rug)pijn. Dit jaar vindt deze tweedaagse internationale annual SBPR-meeting plaats in Groningen. Het programma bestaat uit plenaire sessies, posterpresentaties en een sociaal programma op de eerste avond. Zowel leden van de Society als niet-leden zijn welkom om deel te nemen aan deze tweedaagse meeting. Het programma is in het Engels.

Programma

08.30 Registratie en ontvangst

09.15 Opening

09.45 Start programma

13.30 Lunch

14.15 Vervolg programma

19.00 Congresdiner en feestavond


Vrijdag 16 november 2018

08.15 Registratie en ontvangst

08.30 Start programma

13.00 Lunch

15.00 Uitreiking Awards

15.15 Einde


Bekijk ook het uitgebreide programma. Meer informatie over het programma en een nadere introductie van de sprekers vindt u onder het tabblad 'Meer informatie'.


Locatie

Het symposium vindt plaats in het UMCG.

Ontvangst: Fonteinpatio 

Programma: Blauwe Zaal

Leerdoelen

  • Verdieping en verbreding van kennis over mechanismen van rugpijn en beperkingen in het functioneren.
  • Beter zicht op kennis- en vaardigheidsgebieden van aanpalende disciplines, nodig voor effectieve multidisciplinaire samenwerking.
  • Kennis over de voor- en nadelen van een RCT, almede over de gevolgen hiervan voor het kritisch beoordelen van literatuur ten behoeve van de eigen praktijk.

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.